Twee of tien? Zoveel tussendoortjes snaaien we per dag weg

Lifestyle

Twee of tien? Zoveel tussendoortjes snaaien we per dag weg

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 10:00

Als het gaat om vaste eetmomenten zijn bepaalde dingen vrij duidelijk. ‘s Ochtends ontbijt, ‘s middags een bam (of vooruit, een salade) en ‘s avonds aan de piepers. Maar wat moet je in hemelsnaam met die uren tússen die eetmomenten?

Precies, naar de koelkast, kast of snoeppot rennen. Troost je: je bent niet de enige.  Geen wortels  Uit het rondje dat influencer en zelfbenoemd impulsief snacker Fleur Overgaag maakt langs de Utrechtse, Zwolse en Tilburgse velden, blijkt dat bijna iedereen in Nederland de tijd (en de maag) tussen de standaard eetmomenten met liefde vullen met… van alles en nog wat. Maar wortels zijn het in elk geval niet. 

Snaaien en graaien We graaien en snaaien ons een slag in de rondte met chocola, drop, chips, en pepernoten en er zijn er zeker bij die zoeken naar verantwoorde tussendoortjes. We weten allemaal dat de meeste tussendoortjes nou niet bepaald in de schijf van vijf staan. Maar ja, zeggen we tegen onszelf: een tussendoortje mag gewoon lekker zijn. Punt. 

Elk klontje gaat door het mondje Daarom staan we ons zo’n beetje twee tot tien tussendoortjes per dag toe. En wanneer dan precies? De vraag is eerder: wanneer níet? Al lijken de middag en avond favoriet. Nu zijn wij natuurlijk niet je oma die zegt dat elk pondje door het mondje gaat, maar als jouw favoriete tussendoortje een reep chocola of handje drop is, tikt dat met tien keer behoorlijk aan. Maar voordat je denkt dat je voortaan enkel op komkommer moet kauwen: er is goed nieuws. 

Fleur Overgaag vraagt naar zijn favoriete tussendoortje

Fleur Overgaag vraagt naar zijn favoriete tussendoortje

Da’s betere koek Fleur tovert een tussendoortje uit haar tas dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens heel verantwoord. Zonder toegevoegde suikers, vezelrijk en ook nog eens heel betaalbaar. We hebben het hier over de nieuwe koek van Peijnenburg. Ja, die ken je van de ontbijtkoek, maar dit is andere koek. Anders gezegd: da’s bétere koek. Dankzij de vernieuwde receptuur bevat deze koek alleen van nature aanwezige suikers en dus geen extra toegevoegde suiker. Tel daarbij op dat de koek door de voedzame roggemeel ook nog eens vezelrijk is, en je snapt dat dit hét tussendoortje voor ieder moment van de dag is. Maar… dit hoef je niet als zoete koek te slikken natuurlijk. Beter probeer je ‘m zelf uit. Bekijk bovenstaande video’s om te zien hoe dat er in Zwolle, Utrecht en Tilburg in ging als.. ja, zoete koek.  Dit is een samenwerking met Peijnenburg.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Lifestyle