Strafrechtadvocaat Julia Mekkes over rust vinden in haar hectische leven: ‘Mijn ontspanmoment is op een parkeerplaats langs de snelweg’

Lifestyle

Strafrechtadvocaat Julia Mekkes over rust vinden in haar hectische leven: ‘Mijn ontspanmoment is op een parkeerplaats langs de snelweg’

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

10 juli 2024 om 18:00

Gepubliceerd op

10 juli 2024 om 18:00

Vanaf het moment dat we wakker worden zijn we aan het racen. Van je drukke baan naar de sportschool, een etentje met vrienden en een huishouden dat na drie keer knipperen alweer overhoop ligt. Tijd voor jezelf niet inbegrepen. En dat terwijl we juist iedere zestig tot negentig minuten even rust horen te nemen. Tenminste, als het aan Starbucks ligt. Hoe strafrechtadvocaat Julia Mekkes (31) dat voor elkaar krijgt in haar drukke leven? Met een lekkere Starbucks Chilled Classic, dus.

Want terwijl dat ontspanmoment nu misschien nog ver te zoeken is, ben je er met de Starbucks Chilled Classics zo. Het is de ultieme reminder om gedurende de dag minipauzes in te lassen. Zo’n moment hoeft namelijk helemaal niet lang te duren. Sterker nog: tien minuten is genoeg. Tien minuten om tot rust te komen en je batterij omhoog te krikken, voordat je weer naar de volgende afspraak moet. Lees een boek, ga even naar buiten, luister een podcast of doe wat Julia doet. Of in de woorden van Starbucks: #Take10.

07:45 ‘Mijn vriend staat wat eerder op om 07:15, maar terwijl hij eruit gaat (om te sporten of te douchen) draai ik me nog even om. Ik sport liever in de avond. En ik ben geen ochtendmens, dus ik probeer altijd zonder haasten aan mijn dag te beginnen. Ik ontbijt graag samen terwijl we het nieuws luisteren. Of ik nu naar kantoor ga of bij een vroege zitting moet zijn: ik wil dat ik altijd rustig - zonder gehaast - mijn auto instap, wat helaas toch iedere keer weer misgaat. Op naar de eerste zitting.'

12:00 ‘Ik heb vaak afspraken rondom Amsterdam, maar ik kan ook zomaar een zitting hebben in Groningen of naar de vrouwengevangenis in Ter Peel moeten. Ik kom overal, maar onderweg of niet tussen 12 uur en 13 uur heb ik meestal wel even pauze. Gedetineerden zijn tussen die tijd niet te bezoeken en ook rechtbanken en gerechtshoven plannen dan geen zittingen of nemen pauze als de zitting een hele dag duurt. Als ik onderweg ben, betekent dat voor mij lunch halen bij een tankstation. En niet alleen lunch, want ik weet intussen ook precies bij welk tankstation ik moet zijn voor Starbucks. Mijn bestelling? Altijd de Caffe Latte No Added Sugar.”

Julia_Starbucks

‘Mijn eerste Take 10-ontspanmoment van de dag is dus meestal op een parkeerplaats langs de snelweg of even bijkomen in de auto na een lange autorit. Klinkt niet heel gezellig, maar ik vind het heerlijk. Ik geniet op dat moment enorm van de stilte. Vroeger had ik er moeite mee om die tijd voor mezelf te nemen, maar nu denk ik: gun het jezelf.”

16:30 'Na een middag vol afspraken, rijd ik nog even langs kantoor. Daar spreek ik nog even de dag door met mijn twee stagiaires. Daar pakken we ook altijd een koffietje bij. Ik kan mijn ei kwijt over de (heftige) zaken van de dag en we kletsen over het weekend of leuke avondplannen. Samen creëren we, ook op kantoor, een Take 10-moment.”

18:00 'Vanavond is het date night. Na zessen probeer ik normaal gesproken niet meer aan werk te zitten, maar op zulke avonden al helemaal. Een goede tip daarvoor om dit te laten slagen: spreek vaste tijden met jezelf af waarop je je telefoon even links laat liggen. Gun het jezelf en pak die rust. Al is het maar een half uur.’

Je ziet het: wat Julia kan, kan jij ook. Pak die tien minuten net zoals haar met de Caffe Latte No Added Sugar of probeer eens de Caramel Macchiato, Vanilla Bean Macchiato of Cappucino. Je vindt ze online en in je dichtstbijzijnde supermarkt. Chill it en Take Ten met Starbucks Chilled Classics!

Dit is een samenwerking met Starbucks Chilled Coffee

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Lifestyle