Shelly en zoontje Jake kweken aardbeien: ‘Doet mama dit handig, denk je?’ Zo leert Shelly zoontje Jake dat aardbeien in de natuur groeien.

Lifestyle

Shelly en zoontje Jake kweken aardbeien: ‘Doet mama dit handig, denk je?’ Zo leert Shelly zoontje Jake dat aardbeien in de natuur groeien.

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

30 mei 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

30 mei 2022 om 18:00

Shelly en zoontje Jake kweken aardbeien: ‘Doet mama dit handig, denk je?’

Shelly en zoontje Jake kweken aardbeien: ‘Doet mama dit handig, denk je?’

Het voorjaar is hét moment om de tuin in te trekken. En wat is er leuker dan samen met je peuter zaadjes te gaan zaaien? Precies: weinig. Shelly Sterk en zoontje Jake (3) zijn alvast begonnen. Vandaag gaan ze zelf aardbeien kweken in de achtertuin.

Jake is dol op aardbeien - dus aan zijn enthousiasme geen gebrek.

Zelluf doen Ouders van peuters herkennen dit vast: ‘Jake is erg bezig met waar dingen vandaan komen’, vertelt Shelly. Dat ze hem vandaag kan laten zien dat aardbeien dus niet in de supermarkt groeien maar hij ze zélf kan telen in de tuin, komt dan ook heel goed uit.

In drie stappen zetten ze een zaadje om in een paar heerlijke aardbeien, althans: dat is de bedoeling. Aan de hand van de aardbei uit de Groenten & Fruit sets van LEGO® DUPLO® laat Shelly Jake zien wat er uiteindelijk, na heel lang wachten, uit dat ienieminiezaadje tevoorschijn gaat komen: een mooie, rode aardbei. Hoe lang duurt dat eigenlijk, Jake? ‘Ehm, drie maanden!’

Geduld is… geen zaak voor een peuter Drie maanden wachten, da’s best lastig voor een peuter. Gelukkig groeien Jake zijn 'aardbeitjes' een stuk sneller - en dat geldt ook voor de ontwikkeling van je kind. Hun zelfvertrouwen groeit door zelf op avontuur te gaan en zélf te zoeken naar oplossingen. En daar pikt Shelly ook de vruchten van.

‘Jake wil het liefst de hele tijd samen spelen, maar daar heb ik natuurlijk niet de hele dag de tijd voor. Daarom leer ik hem zelf dingen te maken en te bouwen.’ Met de sets worden zelfvertrouwen, zelfexpressie en doorzettingsvermogen van kinderen gestimuleerd én ontwikkeld - en heeft Shelly haar handen even vrij. Win-win.

En… smaakt-ie? De tijd vliegt tijdens het samen aanmodderen in de tuin. Opeens is het al tijd voor de laatste - en lekkerste - stap: het oogsten. Jake is tevreden: ‘Lekker zoet, vind je niet?’ Of Shelly het met hem eens is, zie je bovenstaande video.

Win, win, win Ben jij net als Shelly en Jake onder de indruk van deze speelsets? Je maakt kans door je in te schrijven bij dit formulier en misschien sta jij straks ook met jouw dreumes in de tuin te 'zaaien'. Wil je meer weten over de Groenten & Fruit sets van LEGO® DUPLO®, de natuur samen ontdekken en op een speelse manier werken aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je kind, of ben je benieuwd waar je ze koopt? Je vindt het hier.

Dit is een samenwerking met LEGO® DUPLO® .

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio