Schelpen, aardbei-mochi, Roku Gin Sakura Bloom én een sound-experience: zo kwam 'het bloesemseizoen' tot leven (+ jij kan er ook bij zijn!)

Lifestyle

Schelpen, aardbei-mochi, Roku Gin Sakura Bloom én een sound-experience: zo kwam 'het bloesemseizoen' tot leven (+ jij kan er ook bij zijn!)

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

4 juni 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Janneke Nooij

Gepubliceerd op

4 juni 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Janneke Nooij

Pieken. In Japan hebben ze daar een mooi woord voor: shun. Premium gin merk Roku Gin van House of Suntory kan zich hier ook wel in vinden en gebruikt deze zomer om de Japanse waardering voor het moment van maximale frisheid en levendigheid van elk ingrediënt in ieder seizoen te vieren. Ja, dat is een hele mond vol. En dat mochten wij ervaren, in de vorm van de ‘Come Alive with Blossoms’ dining en cocktail experience in restaurant Contrast. En het leuke is, ook jij kan dat nog meemaken.

Suntory Roku Gin lanceerde tijdens het openingsevent de nieuwe Festival collectie met de limited edition Roku Gin Sakura Bloom. Laura Brady, Roku Gin Brand Ambassadeur, leidde het hele event met het verhaal van Roku Gin en Chef Iñaki Bolumburu bedacht hiervoor een speciaal menu waarin je in elk gerecht het concept van 'shun' kon ervaren. Het menu is geïnspireerd op de Japanse Kaiseki diner-stijl met een Basque ‘touch’ van de Chef. Denk: een ‘chef’s special’ variant op een oester, een gilda én jawel, een kroket. Hierbij worden bijpassende Roku Gin-smaken geserveerd, zoals de Roku Gin Sakura Bloom met tonic en grapefruitzest die heerlijk smaakt met de ‘oester’ en kaviaar. Of de Suntory Roku Gin met passievrucht, die dan weer lekker fris is bij stir-fried asperges. 

Roku Gin - Janneke Nooij - event - Sakura Bloom

Roku Gin Sakura Bloom Edition Roku Gin is gebaseerd op botanische aroma’s. Het productieproces van Roku is uniek: de planten worden geoogst volgens het principe van ‘shun’, gedurende de vier seizoenen en bij optimale rijpheid geoogst. Vervolgens worden ze individueel gedistilleerd om de aroma’s zo goed mogelijk op smaak te krijgen. In de nieuwe ginsmaak uit de Festival Collection komt de beroemde Sakura-bloem naar voren. Dit nieuwe drankje is gemaakt met vers geplukte Sakura-bloesems en is geïnspireerd op Hanami, het beroemde lentefestival waar Japanners samenkomen in parken om te genieten van het levendige en toch korte Sakura-bloesemseizoen. 

Gin smaak? Echt wel Het gebruik van Sakura zorgt voor een elegante bloemige smaak met een vleugje zout voor in je mond én een zachte bloemengeur voor in je neus, die de frisheid van een Japanse tuin op het hoogtepunt van de lente oproept. Wil je toch proberen met wat tonic, ijs en een schijfje grapefruit? Het licht gezien? Je zag het misschien al in de video van het event. Creator Bruno Sitton bracht de wereld van Roku Gin en het ultieme shun-gevoel - geïnspireerd door het Hanami Festival -  tot leven in een indrukwekkende kunstinstallatie, als onderdeel van een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen. Echt shun-de als je dit mist: je kunt nog t/m 16 juni 2024 genieten van de dining & cocktail experience en de kunstinstallatie in de kunstige kelder van restaurant Contrast. Meer weten of meteen reserveren? Klik dan even hier. Dit is een samenwerking met Roku Gin.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Lifestyle