Knap kadetje: fijne broodjes voor ieder moment

Lifestyle

Knap kadetje: fijne broodjes voor ieder moment

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

17 januari 2023 om 14:00

Gepubliceerd op

17 januari 2023 om 14:00

Ben je je eeuwige bammetje kaas een beetje beu? Niet getreurd, want er kan nog een heleboel meer met brood als trouwe basis. Sterker nog, wist je dat je eigenlijk voor ieder moment van de dag wel een variant kunt maken? Wij helpen je in dit nieuwe jaar graag verder.

Sportschool-abonnement weer enthousiast aan geslingerd? Een stronk broccoli in huis gehaald? Nieuwjaarsschoonmaak van je huis check? Goed bezig! In januari is het de hoogste tijd om weer een beetje orde op zaken te stellen. Hélemaal in lijn hiermee ligt dit heerlijke, sportieve recept. Bomvol gezonde vetten, en een hoop eiwitten. Lekker én in 15 minuten op tafel, zodat jij weer snel verder kunt met je goede voornemens. En dat is voor een aantal van ons (brood)nodig.

Sportieve maaltijd Broodje spicy ei

Dit heb je nodig: Voor 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

6 cherrytomaten 1 tl jalapeño op zuur 1/2 bosuitje  4 takjes koriander zout en peper 2 tl zonnebloemolie 2 eieren 1/4 tl korianderzaad 1 avocado 1/2 limoen, het sap 4 volkorenboterhammen

Zo maak je het: Snij de tomaten in dunne plakjes. Snij de jalapeño, bosui en koriander fijn en vijzel met een snuf zout en 1 theelepel zonnebloemolie. Voeg de tomaten toe en klaar is je salsa. Verhit in een bakpan de rest van de zonnebloemolie. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de korianderzaadjes kort mee en draai de eitjes als het wit bijna gaar is om. Draai het vuur uit en verdeel de tomaten over de eieren. Laat even nagaren in de pan. Intussen snij je de avocado open. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een bakje met het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper. Beleg een boterham met de avocado, eitje erop en wat van de salsa. 

beeld - food cabinet

En voorruit, het leven mag natuurlijk ook nog steeds goed gevierd worden. Dus mocht je nou toch weer een keertje fijn de bloemetjes buiten hebben gezet in je favoriete kroeg, geniet dan vooral van deze Egg in Hole. Perfect voor na een avondje stappen, zodat je de volgende morgen weer fris en fruitig opstaat. Graag gedaan!

Midnight snack Egg in hole

Dit heb je nodig: Voor 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

4 volkorenboterhammen klont boter  4 eieren  4 plakken ontbijtspek (optioneel) 4 plakken kaas  saus naar keuze

Zo maak je het: Leg de 4 boterhammen op een snijplank en snij met een glas uit elke boterham een ring. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een klont boter. Leg twee sneetjes brood (met het gat in het midden dus) in de pan, bak in twee minuten licht krokant en draai om. Breek in elk gat voorzichtig een ei. Laat een minuut of twee op laag vuur garen en leg op elk ei een plak spek. Draai de boterhammen voorzichtig om en leg een plak kaas op beide boterhammen. Laat weer een minuut of twee bakken voordat je de boterhammen met de kaas op elkaar legt. Zet opzij of verdeel alvast in tweeën terwijl je je volgende sandwich bakt. Serveer eventueel met ketchup of hot sauce.

Benieuwd naar nog meer heerlijke recepten?

Je leest 't in &C's editie #2: 'Lekker bingewatchen'

6 ,95

Dit is een samenwerking met Brood.net. Ga voor meer info en lekkere, gezonde recepten naar broodgoedverhaal.nl.

Food Cabinet - banner - brood, goed verhaal - actie

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio