Tussendoortje
We beginnen massaal later aan seks en dít is de oorzaak
Tussendoortje
Dit is 'm: Pirelli 2018
Tussendoortje
Zo lang duurt een potje goede seks
Morning!
Deze vorm van ontrouw vinden mannen én vrouwen het ergst
Tussendoortje
We slikken het niet meer: welke anticonceptiemiddelen zijn er voor mannen?
Tussendoortje
Piekerbol, zo maak je korte metten met het piekeren
Tussendoortje
De 5 irritantste types op LinkedIn
Tussendoortje
Sexy stuff: dit seksspeeltje bestelt een pizza direct na je orgasme
Tussendoortje
Als je déze vakantiedagen in 2018 opneemt heb je extra lang vrij
Newsflash
Bang voor borsten
Tussendoortje
IJsland maakt gelijke lonen voor mannen en vrouwen verplicht
Tussendoortje
Dit is waarom je gezicht er op selfies anders uitziet dan in het echt
Tussendoortje
Dit is waarom er twee keer zoveel blonde vrouwen als mannen zijn
Tussendoortje
Apple voegt deze essentiële emoji's toe aan het assortiment
Tussendoortje
Je tattoo beu? Er is een nieuwe verwijdermethode ontdekt
Tussendoortje
Altijd te laat? Dan hoor je bij één van deze vier type personen
Tussendoortje
Er schijnen bepaalde regels te zijn voor theedrinkers
Tussendoortje
Verliefd op beton
Tussendoortje
Hoelang duurt je relatie? Met de Black Mirror-app kom je erachter
Tussendoortje
Zoe Karssen voor een prikkie
Tussendoortje
Culinair dineren samen met je hond bij sterrenchef Ron Blaauw
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Dit is waarom mannen vreemdgaan als hun vrouw zwanger is
Tussendoortje

Dit is waarom mannen vreemdgaan als hun vrouw zwanger is

In Manhattan gonst het sinds dit weekend van de geruchten. Want het jongste zusje van Kim Kardashian, Khloé Kardashian (33) is donderdag bevallen maar haar lief Tristan Thompson (27) schijnt een scheve schaats gereden te hebben, en werd afgelopen weekend 'betrapt' in een bar en hotel. Is het een dingetje: mannen die vreemdgaan terwijl hun vrouw zwanger is? En waarom? We trokken een expert aan haar jasje.

14-4-2018 20:00
Beeld: Getty Images

Khloé Kardashian
Het nadeel van een groots en meeslepend Hollywood-bestaan is dat ongeveer elke scheet onder de schijnwerpers ligt. Zelfs de gevoelligste details uit je privéleven liggen voor het oprapen, en heel de wereld smult mee. Een bittere pil, zo ook voor de gisterenavond bevallen Khloé Kardashian.

Lees ook: Baby Khloé Kardashian for president

Fysiek beeld en 'afstand'
Uiteraard is Khloé niet de eerste die wordt 'verraden' door haar lief, terwijl zij hun kind draagt en ligt te baren. Het komt vast veel vaker voor, juist tijdens de zwangerschap.

Toch?
'Ja, helaas komt het wel voor dat mannen tijdens de zwangerschap vreemdgaan. Dat komt door verschillen aspecten.Een belangrijk aspect is dat het fysieke beeld voor mannen van hun vrouw verandert. Een buik gaat in de weg zitten, borsten worden groter, vrouwen zitten minder lekker in hun vel. En daardoor ontstaat er vaak letterlijk een afstand, die ook de intimiteit en seksualiteit tussen man en vrouw niet ten goede komt. Bovendien maken de zwangerschapshormonen sommige vrouwen minder aantrekkelijk voor een man', vertelt Nynke Nijman (28), consulent seksuele gezondheid (NVVS) en oprichtster van platform voor seksuele gezondheid ilvy.com.

Maar wat gebeurt er dan precies tijdens de zwangerschap waardoor de intimiteit afneemt?
'Er zijn vrouwen die tijdens de zwangerschap alleen maar willen seksen, maar het gros van de vrouwen heeft dat helemaal niet. Ze zijn vaak moe, misselijk en zitten niet lekker in hun lijf. Daardoor gebeurt er tijdens en rondom de zwangerschap heel veel met de seksuele relatie en intieme relatie tussen man en vrouw. Veel vrouwen vinden het ook lastig om zich sexy te voelen terwijl ze moeder worden. Ook al heb je als vrouw weinig last van de zwangerschap en de hormonale veranderingen, je verandert fysiek en mentaal. Daarnaast is een groot deel van de mannen bang om seks te hebben met hun zwangere vrouw.'

Waar zijn mannen precies bang voor?
'Ze hebben het idee dat ze hun baby raken terwijl ze seks hebben en dat idee alleen al zorgt ervoor dat veel mannen ook een stapje terug doen. Bovendien is dat idee niet echt bevorderlijk voor de opwinding.  Het valt me op hoeveel mannen hier tegenaan lopen. En niet alleen in mijn praktijk, maar ook in mijn vriendenkirng. Zij vinden een buik dan ook eerder belemmerend dan opwindend. Een zwangere vrouw is voor mannen een groot contrast met hoe hun vrouw er voor de zwangerschap uitzag. Dan is een vrouw voor hun de bron van sensualiteit, aantrekkelijkheid en seksualiteit. Helaas verandert dit beeld van hun vrouw voor de meeste mannen tijdens de zwangerschap.'

Hebben alle mannen last van deze 'pas op de plaats' waardoor ze misschien sneller geneigd zijn een scheve schaats te rijden?
'Absoluut niet. Sommige mannen kunnen zich heel goed schikken naar het idee dat het gedurende en na een zwangerschap anders is dan ervoor. Net zo goed als dat een vrouw realiseert dat haar lichaam verandert, passen mannen zich redelijk makkelijk aan aan de situatie. Mocht een man tijdens de zwangerschap tóch vreemdgaan, dan heeft dit waarschijnlijk lang niet alleen te maken met minder seksueel contact tijdens de zwangerschap. Misschien was de relatie voor de zwangerschap al niet helemaal oke, en is dit alleen maar versterkt door de zwangerschap. Blijven praten over seks en je relatie is het aller-, allerbelangrijkst. Voor, tijdens of na de zwangerschap.'

 

 

Meer lezen