Was je champignons altijd voor je ze eet? Dit is waarom je daar nu mee wil stoppen

Food & Home

Was je champignons altijd voor je ze eet? Dit is waarom je daar nu mee wil stoppen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

8 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Dat je groenten en fruit moet wassen voor gebruik zit er vaak al van jongs af aan ingebakken. Zo spoel je namelijk stof, vuil en eventuele bacteriën weg. Toch kun je met je goede gedrag ook de plank misslaan. Was jij altijd je champignons? Volgens deze TikTok moet je daar nu mee stoppen.

TikTok zou TikTok niet zijn zonder al die lekkere lifehacks, en dit keer verbreedt het onze groente-en-fruit-waskennis. Spoel jij je champignons altijd af voordat je ze gebruikt? Leuk geprobeerd, maar dat komt die paddenstoelen dus helemaal niet ten goede. Een champignon is namelijk net als een spons: hij zuigt water op en dat vermindert de smaak, wat zonde is. Je kunt champignons dus beter als volgt schoonmaken. Lees ook: Gooi je het water waarin je eieren kookt altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen 1. Weg met die steel De eerste stap in deze TikTok is de steel eraf halen. Dat kan met een mesje, maar ook heel makkelijk met de hand door hem voorzichtig heen en weer te bewegen. Wil je de steel er toch aan laten zitten? Dat kan ook, maar zorg dan dat je het onderste plakje van de steel afsnijdt. Die is vaak hard en minder lekker, en daar zitten we niet op te wachten. 

2. Pellen maar Champignons pellen? Ja inderdaad, champignons pellen. De buitenkant van deze paddenstoel kan vaak viezig zijn, en precies daarom hebben we de neiging ze te wassen. Maar als je die buitenkant eraf pelt, dan heb je dat probleem niet meer. En zo behoud je de smaak. Daarbij is het ook nog eens heerlijk om te doen, zeker als het zo soepel gaat als in deze TikTok. 

3. Hup, in de stoofpot Die gepelde champignons is schoon, en klaar om te gebruiken tijdens het kokkerellen. Maar ook de afgepelde schillen kunnen nog nuttig zijn. Als je de schillen goed wast, ja, die dan weer wel, dan kun je ze namelijk nog in een stoofpotje gooien. Dan heb je meer eten en minder afval. Kijk jou eens duurzaam zijn. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen