Tim Hofman maakt nieuwe BOOS-aflevering over The Voice of Holland

Entertainment

Tim Hofman maakt nieuwe BOOS-aflevering over The Voice of Holland

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

23 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De komende uitzending van BOOS, die donderdag online komt, staat opnieuw in het teken van The Voice of Holland en John de Mol. Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA nadat maker Tim Hofman dinsdag een promoclip online had gezet waarin te zien is dat hij belt met Paul Römer, directeur TV bij Talpa. Over de precieze inhoud wil de omroep niets zeggen.

Talpa laat weten te zijn benaderd voor de uitzending, maar wil er inhoudelijk niets over kwijt. 'We zien geen reden er verder op in te gaan,' aldus een zegsvrouw. Lees ook: Camera's in de aanslag: RTL maakt startdatum Het Perfecte Plaatje bekend In de promo is te zien dat Hofman aan Römer vraagt om een tweede gesprek met De Mol. 'Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John,' zegt de programmamaker. Verdere informatie wordt niet gegeven. Aangifte In januari liet BOOS meerdere vrouwen aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de populaire talentenjacht op RTL 4. Negentien vrouwen deden tegenover Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie. De Mol gaf in de bewuste uitzending van BOOS direct commentaar. De Talpa-baas, tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma dat hij ooit zelf bedacht, zei onder meer dat hij hoopt dat de gebeurtenissen 'een voorbeeld zijn' en dat als slachtoffers 'het ooit nog eens overkomt' ze geleerd hebben 'onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk te melden'. Op zijn opmerkingen kreeg hij veel kritiek, onder meer in een advertentie van Talpa-vrouwen in het AD.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen