Raadsel opgelost: op deze exacte locatie is Robinson 2022 opgenomen

Entertainment

Raadsel opgelost: op deze exacte locatie is Robinson 2022 opgenomen

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

5 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Gepubliceerd op

5 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Krijg jij na een Expeditie Robinson-aflevering ook altijd zo'n zin je biezen te pakken en op een vliegtuig naar een paradijselijk oord te stappen? Dan ben je niet de enige. Maar wat het lastig maakt, is dat het programma de precieze opnamelocaties vaak voor zichzelf houdt. Gelukkig hebben we kunnen achterhalen waar Expeditie Robinson dit jaar is opgenomen. Hierbij: het verlossende woord. 

Hagelwitte stranden, een kraakheldere zee en groen overal waar je kijkt. Als je de dagelijkse voedselinname van precies twee rijstkorrels, de ratten die 's nachts over je heen rennen en het moeten poepen in een kuil weglaat, klinkt Expeditie Robinson als een waar sprookje. En geloof het of niet, maar dat sprookje kun je ook zelf ervaren. Mét eten en mét een matras om op te tukken. Het enige dat je verder nog nodig hebt is de exacte locatie. Lees ook: Goed gejat: deze 5 dingen werden wél succesvol gestolen tijdens Expeditie Robinson Langka-wattes? Dat de opnames dit jaar in Maleisië hebben plaatsgevonden, weten we. Dat is trouwens ook niet zo gek, aangezien Maleisië een van de eerste Aziatische landen was die hun grenzen weer open gooiden. Maar waar in Maleisië je precies moet zijn? Een eilandengroep genaamd Langkawi, zo ontdekt reisblogger Denise Miltenburg op haar blog Follow My Footprints. Eh, langka-wattes? Langkawi is een eilandengroep in het noordwesten van Maleisië en bestaat uit 99 (ja, echt) eilanden, waarvan er maar een paar het hele jaar door bewoond zijn. Het ligt zo'n 30 kilometer van de Maleisische kust af, en ook naar Thailand is het maar een half uur varen. Perfect dus, voor het geval je ook Thailand aan je paradijselijke vakantie wilde toevoegen. Kijk maar effe Welke van die tientallen eilandjes kamp Noord, kamp Zuid en kamp West precies zitten? Dat is lastig te achterhalen. Wat opties die Miltenburg noemt zijn Pulau Dayang Bunting, Pulau Tuba en Pulau Singa. Ook Pulau Bumbon, Pulau Anak Datai en Pulau Payar komen voorbij. Hoe dan ook, één ding is zeker: reis je af naar Langkawi, dan is het genieten geblazen. Tenminste, als je al die ontberingen achterwege laat. Kijk anders zelf maar effe.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen