Op naar de kust: 5 restaurants voor een avondje dineren aan zee

Entertainment

Op naar de kust: 5 restaurants voor een avondje dineren aan zee

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 augustus 2022 17:00

Bron / Fotografie

tekst Severine Verhallen, beeld Getty Images

Gepubliceerd op

1 augustus 2022 17:00

Bron / Fotografie

tekst Severine Verhallen, beeld Getty Images

Wie wordt er nou niet gelukkig van uitgebreid tafelen met je voeten in het zand en het geluid van de golvende zee op de achtergrond? En daarvoor hoef je echt de wereld niet over te vliegen. Severine van The Citizen verzamelde de mooiste restaurants langs de Nederlandse zee voor haar boek Aan de Kust. Zoals deze vijf fijne plekken.

1. AIRrepublic - Cadzand Cadzand is toch wel het culinaire domein van Sergio Herman te noemen. Met maar liefst drie top restaurants kun je hier bijna niet om de Michelinsterchef heen. In de haven van Cadzand vind je zijn pareltje AIRrepublic. Een hippe brasserie, bekroond met een Michelinster. Als kers op de taart heb je hier een heerlijk terras aan het strand. Hier zit je fantastisch op een zonnige dag. Op en top genieten bij deze culinaire spot!

Lees ook: Happy Pride: dit valt er te doen en te zien tijdens Pride 2022 2. Sea Food Bar KW 106 - Katwijk In de zomer is dit the place to be in Katwijk als je zin hebt in dagverse vis of schelp- en schaaldieren. Deze seafood bar van Schuitemaker vind je op het strand en is gedurende het hele strandseizoen geopend. Strijk hier eerst neer voor een aperitief op het terras, om daarna aan tafel te genieten van alles wat de Noordzee te bieden heeft.

3. Villa de Duinen - Noordwijk Een van de beste restaurants van Noordwijk vind je in boutiquehotel Villa de Duinen. Hier kun je echt uitgebreid dineren met goede begeleidende wijnen. De keuken is Frans met hier en daar Aziatische invloeden. Het hotel en het restaurant zijn sinds dit jaar adults only.

4. Het Badpaviljoen - Domburg In een zeer statig pand aan de duinrand vind je het Badpaviljoen. Dit is hét restaurant in Domburg voor een uitgebreide lunch of diner met uitzicht op de zee. Het terras van het Badpaviljoen is dan ook de ultieme plek om de zonsondergang te bekijken. Foodwise kun je hier veel gerechten verwachten met lokale producten. Je zit nu eenmaal aan de kust dus logischerwijs vind je op de kaart veel vis en schelp- en schaaldieren.

Lees ook: Het wachten is voorbij: zevende album Beyoncé is nu te beluisteren 5. The Local Bistro - Zandvoort Franse sferen in het centrum van Zandvoort! Op de kaart van deze bistro staan Franse klassiekers zoals escargots, kikkerbilletjes en bouillabaisse. Bij dit gezellige restaurant is het echt genieten na een dagje aan het strand.

Deze gezellige restaurants aan het strand vind je allemaal in het boek Aan de Kust. Benieuwd naar nog meer tips voor een tripje naar de Nederlandse kust? Je koopt het boek hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen