CONCERT OF THE YEAR voegt oa. Frans Bauer, Lucas Hamming, en Igone de Jongh toe aan line-up

Entertainment

CONCERT OF THE YEAR voegt oa. Frans Bauer, Lucas Hamming, en Igone de Jongh toe aan line-up

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 juni 2024 om 12:00

Gepubliceerd op

14 juni 2024 om 12:00

Op 23 november 2024 brengt CONCERT OF THE YEAR de beste muziek-, dans- en theateracts van 2024 samen in een immersive concert in de Ziggo Dome Amsterdam. Naast de eerder aangekondigde artiesten Anouk, FLEMMING, MEAU, Alex Klaasen en Remy van Kesteren, zijn nu Frans Bauer, Igone de Jongh, Lucas Hamming, Lenneke Ruiten, CDK Company en India Sardjoe toegevoegd aan de voorlopige line-up. CONCERT OF TH YEAR is een immersive concert; een nieuw concept waar het publiek door video, licht, muziek en dans het jaar 2024 herbeleeft. In een twee uur durende show komen de mooiste momenten en meest bijzondere optredens van 2024 voorbij.

Onder begeleiding van een live band, een DJ en een volledig symfonieorkest gaan artiesten uit de pop- en klassieke muziek, theater en dans unieke en gedurfde samenwerkingen aan. De line-up bestaat uit artiesten uit verschillende disciplines die normaal nooit samen op het podium zouden staan. Pop meets ballet, dance meets opera, klassiek meets kleinkunst.

Chantal Janzen, één van de initiatiefnemers en host van CONCERT OF THE YEAR, zegt hierover: “Het is een nieuw en ambitieus concept, zo’n gigantisch immersive concert. Immersive, dus meeslepend en ondergedompeld worden, omdat het niet alleen optredens zijn, maar vanaf het begin één grote visuele show. Met video, licht en de beste live performances laten we de mooiste momenten en optredens van 2024 zien. Het is geen droog eindejaarsoverzicht, maar cross-over performances die artiesten ook op een andere manier laten zien dan je gewend bent. Denk aan een samenwerking tussen Flemming en top sopraan Lenneke Ruiten, harpist Remy van Kesteren met zangeres Meau, of Anouk met prima ballerina Igone de Jong. Kortom, een uniek concept in het landschap van de live concerten”.

Het team van creatives, bestaande uit Chantal Janzen (theatre), Igone de Jongh (dance), Dominic Seldis (classical music) en Niels van Baarlen (pop music) stelt de line up samen op basis van de voorkeuren van het publiek dat actief opgeroepen wordt om te laten horen wat zij de mooiste performances van 2024 vinden.  Nog meer reden nodig om dit spektakel bij te wonen? In onderstaande video vertellen Chantal Janzen, Igone de Jongh, Niels van Baarlen, MEAU én Frans Bauer het je.

Meteen overtuigd? Je kunt hier tickets kopen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.