Asking for a friend: kan iemand Thijs even van zijn apenrots afduwen?

Entertainment

Asking for a friend: kan iemand Thijs even van zijn apenrots afduwen?

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

8 november 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Jasper Suyk

Gepubliceerd op

8 november 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Jasper Suyk

Van de aflevering van gisteravond moeten we even bijkomen. Er waren maar liefst twee afvallers, er werd gekonkeld alsof er levens vanaf hingen en er was stront aan de bondgenotenknikker. Mucho stront. Tijdens de eilandraad besloot Thijs Niek namelijk eens haarfijn uit te leggen dat hij nu niet meer welkom was aan hun lunchtafel, eh, bij hun bondje. Kan aan ons liggen, maar dat vonden wij net een tikkie te ver gaan. Dit is waarom.

Goed, we snappen heus wel dat het niet zo'n slimme zet was van Niek om de gehele strategie van hemzelf en zijn bondje op tafel te gooien. En we begrijpen ook dat iedereen, inclusief Thijs, op dit punt in het spel hoog in z'n emoties zit. Honger, de hele tijd in zee moeten kakken, Rose Bertram moeten missen, je kent 't wel. Maar toch vinden we het niet terecht dat hij Niek zo aan de schandpaal nagelt. En dus: 7 redenen om Thijs eens van zijn apenrots af te duwen. Of hem een hand geven en hem er rustig van af laten stappen. Mag natuurlijk ook.  Lees ook: Harry is overprikkeld: snappen we wel als men elkaar begint onder te pissen 1. Het is niet leuk als een van de bondjes de boel begint te bepalen En daarmee zijn we natuurlijk zo hypocriet als wat, want als iedereen op harmonieuze wijze met elkaar afstemt wie er weg moet, dan vinden we het weer saai. Dan willen we meer gekonkel. Maar een situatie à la Thijs-en-volgelingen-runnen-de-hele-toko, daar hebben we ook geen zin in.  2. We hebben medelijden met Niek Zag je dat verslagen gezicht toen Thijs hem een preek gaf? Het zweet brak 'm nog net niet uit. Doet ons denken aan een paar afleveringen geleden, toen hij bijna het loodje legde vanwege een verdwaalde knol. Die arme jongen heeft 't zwaar. 

3. Niek heeft zelf ook hersenen Dat als een soort kroongetuige onder druk de hele tactiek blootleggen niet zo verstandig was, dat had Niek zelf inmiddels ook al bedacht. Die preek van Thijs, waarin hij onder andere zei dat Nieks actie 'niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ook hoogst onnodig was', was dus nergens voor nodig. Apenrots-alert. 4. En dat ook nog en plein public Moest dat nou? Oké, of je het nu wel of niet in het bijzijn van de hele groep vertelt, alles wordt toch op nationale televisie uitgezonden, maar toch. Had ook anders gekund. 5. Die apenrots zorgt blijkbaar voor blinde vlekken 'Ik zet mijn plunder in en daarmee wil ik de immuniteitsmunt van Vincent stelen.' Eh, succes daarmee. Hoe Thijs bij het idee kwam dat Vincent immuniteit in z'n bezit had is ons nog niet helemaal duidelijk, maar één ding is zeker: die plunder is hij kwijt. En dat is zonde, dus wellicht is het helemaal geen verkeerd idee weer met beide benen op de grond te komen staan. Overzie je het spel beter.  Lees ook: Afvallerseiland is terug: deze 6 oud-expeditieleden hielden het er bizar lang vol 6. Vincent hoort niet bij Thijs & Co In plaats daarvan moet Vincent naar afvallerseiland. En dat vinden we jammer. We love Vincent. 7. Harry hoort ook niet bij Thijs & Co Ook Harry mag niet op de apenrots en loopt dus mogelijk gevaar. Vinden we ook jammer. We also love Harry. Of dat Thijs daadwerkelijk van z'n rots af zal stappen, of dat het neerkomt op een wedstrijdje kickboksen tussen Thijs en Niek, dat gaan we volgende week zien. Zin in.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen