Niet lachen a.u.b.: Gerard Joling gaat op de kiek als de strenge koning Willem III

Entertainment

Niet lachen a.u.b.: Gerard Joling gaat op de kiek als de strenge koning Willem III

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

21 oktober 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

21 oktober 2022 om 18:00

Niet lachen a.u.b.: Gerard Joling gaat op de kiek als de strenge koning Willem III - &C x VriendenLoterij

Niet lachen a.u.b.: Gerard Joling gaat op de kiek als de strenge koning Willem III - &C x VriendenLoterij

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Old meets new in onze serie Klassiekers van Nu. Vijf BN'ers krijgen een make-over aan de hand van een klassiek schilderij. Deze aflevering: Gerard Joling.

De altijd goedlachse Gerard staat vandaag iets heel bijzonders te wachten: hij wordt getransformeerd tot de – zeer serieuze – koning-stadhouder Willem III. De enige Nederlander die op de Engelse troon heeft gezeten: Willem III was niet alleen koning van Holland, maar ook van Engeland, Schotland en Ierland. Wist Gerard niet, en da’s ook niet zo gek: deze man werd geboren in 1650 en overleed in 1702.

Op de kiek Des te leuker om eens in zijn huid te kruipen en meer over hem te weten te komen. Samen met de VriendenLoterij kozen we vijf klassieke portretschilderijen uit en we vroegen vijf bekende sterren in de huid te kruipen van de afgebeelde personen – maar dan wel op een moderne manier. Ons fantastische stylingteam verzorgde de outfits, het haar en de make-up. Naast Gerard kregen onze eigen Chantal, Jan Versteegh, Francis van Broekhuizen en Edsilia Rombley een make-over.

Een hoop te zien Terwijl Gerard onder handen wordt genomen, kijkt hij naar het schilderij dat vandaag centraal staat: het Portret van Koning-stadhouder Willem III door L. Hauduroy (circa 1690-1723). Je vindt deze parel in Paleis Het Loo, waar Willem III bouwheer van is en Hanna Klarenbeek conservator. Zij weet exact wat we allemaal zien op het schilderij: een flinke pruik op Willems hoofd, bijvoorbeeld. En de Orde van de Kousenband om z'n schouders, de oudste adellijke orde ter wereld, waar ook prinses Beatrix en koning Willem-Alexander toe behoren.

Willem, ben jij dat? Over die pruik gesproken: die laten we bij Gerard achterwege. Maar verder is het alsof we Willem III in eigen persoon voor ons zien, maar dan in een hip jasje gestoken. Zelfs de strenge blik heeft Gerard perfect onder de knie. Even dan.

De VriendenLoterij VIP-KAART Geïnspireerd geraakt? Met de VriendenLoterij VIP-KAART bezoek je 130 musea helemaal gratis en krijg je tot wel vijftig procent korting op tickets. Niet alleen voor musea, ook voor onder andere musicals, concerten, films, theater en dierenparken.

Dit is een samenwerking met VriendenLoterij.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio