Jan Versteegh verandert in (een) Rembrandt: 'Ik zie de gelijkenis wel hoor'

Entertainment

Jan Versteegh verandert in (een) Rembrandt: 'Ik zie de gelijkenis wel hoor'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

7 oktober 2022 om 16:00

Gepubliceerd op

7 oktober 2022 om 16:00

Jan Versteegh verandert in (een) Rembrandt: 'Ik zie de gelijkenis wel hoor' - &C x VriendenLoterij

Jan Versteegh verandert in (een) Rembrandt: 'Ik zie de gelijkenis wel hoor' - &C x VriendenLoterij

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Old meets new in onze serie Klassiekers van Nu. Vijf BN'ers krijgen een make-over aan de hand van een klassiek schilderij. In deze aflevering: Jan Versteegh - die de gelijkenis met zijn klassieker meteen wel ziet.

Kijkend naar grootmeester Rembrandt van Rijn valt Jan direct op dat ze "toch aardig dezelfde kaaklijn" hebben. Of Jan meer over De vaandeldrager van Rembrandt weet én of hij de puffy kleding van de kunstenaar ook naar zijn werk aan zou trekken, zie je in deze vermakelijke aflevering van Klassiekers van Nu.

Geeft niks, Jan Jan heeft er zin in, vertelt hij, terwijl hij lekker in de lak wordt gezet. Maar, wat weet hij eigenlijk van De vaandeldrager? Waarschijnlijk minder dan conservator in opleiding Lotte Kokkedee van het Rijksmuseum. Geeft niks, Jan. Dankzij Lotte weten we wat de bedoeling van Rembrandt was toen hij dit doek in 1636 maakte - en die is anders dan je zou denken. Vrijgezelle vaandeldrager We zien Rembrandt op het doek als vaandeldrager (iets wat Jan overigens scherp weet te benoemen), en daarover heeft Lotte interessante feitjes te vertellen. Zo waren vaandeldragers vaak vrijgezelle mannen (jij mag bedenken waarom) en ook grappig aan het schilderij: de kleding die gedragen wordt, komt uit een andere tijd dan waarin het geschilderd is. Wat zou Rembrandt daarmee bedoeld hebben? Ondertussen blijkt Jan zijn klassieker(s) behoorlijk te kennen, te danken aan zijn (gratis) bezoekjes aan musea met de VriendenLoterij VIP-KAART. Én vergelijkt hij zijn leven - nu als gymleraar - met dat van de jonge Rembrandt. 'Ik zie hem nog geen Lingo presenteren.' Touché - maar samen op de foto kan, desondanks, wel. Hoe Jan eruitziet als moderne Rembrandt? Je ziet het in de video. Smaak te pakken Smaakt naar meer? U vraagt, wij draaien. Naast Jan kregen ook onze eigen Chantal, Gerard Joling, Jan Francis van Broekhuizen en Edsilia Rombley een make-over aan de hand van een klassiek portretschilderij dat we samen met deVriendenLoterij uit hebben gekozen - en die je nu gratis kunt bezoeken met de VriendenLoterij VIP-KAART. Via deze link bekijk je wanneer De Vaandeldrager zich bij jou in de buurt bevindt. Ben je deelnemer van de VriendenLoterij? Bezoek dan op 15 en 16 oktober 2022 een VIP-weekend in Het Noord Brabants Museum. Met de VriendenLoterij VIP-KAART bezoek je 130 musea helemaal gratis en krijg je tot wel vijftig procent korting op tickets. Niet alleen voor musea, ook voor onder andere musicals, concerten, films, theater en dierenparken. Dit is een samenwerking met VriendenLoterij.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio