Haren in de lak en strak in het korset: Chantal krijgt een make-over

Entertainment

Haren in de lak en strak in het korset: Chantal krijgt een make-over

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 18:00

Haren in de lak en strak in het korset: Chantal krijgt een make-over - &C x VriendenLoterij

Haren in de lak en strak in het korset: Chantal krijgt een make-over - &C x VriendenLoterij

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Old meets new in onze serie Klassiekers van Nu. Vijf BN'ers krijgen een make-over aan de hand van een klassiek schilderij. Deze aflevering: onze eigen Chantal.

Chantal is voor haar programma's en musicals wel gewend om in de huid van een ander te kruipen, maar een prinses? Da's nieuw. En dan bedoelen we geen random prinses uit een sprookjesboek, maar een 'echte': prinses Frederika Sophia Wilhelmina.

Sterren op het doek Gaat er geen belletje rinkelen? Kan komen doordat ze geboren werd in 1751. Frederika Sophia Wilhelmina, we mogen haar prinses Wilhelmina noemen, was getrouwd met erfstadhouder prins Willem V van Oranje-Nassau (de laatste stadhouder van de Republiek der Nederlanden) en overoveroveroverovergrootmoeder van koning Willem-Alexander. Wilhelmina's zoon, koning Willem I, was de allereerste koning van Nederland. Wilhelmina werd als prinses geregeld vastgelegd op het doek, onder andere door Johann Georg Ziesenis. Inclusief torenhoog kapsel, korset en minimaal glimlachje. En dát doek staat centraal in deze eerste aflevering van Klassiekers van Nu.

Op de kiek Samen met de VriendenLoterij kozen we vijf klassieke portretschilderijen uit, gratis te bezoeken met de VriendenLoterij VIP-KAART. We vroegen vijf bekende sterren in de huid te kruipen van de afgebeelde personen – maar dan wel op een moderne manier. Het stylingteam van &C zorgde voor de outfits, Leco verzorgde Chantals haar en make-up en Mike van den Toorn kroop achter zijn camera. Naast Chantal kregen Gerard Joling, Jan Versteegh, Francis van Broekhuizen en Edsilia Rombley een make-over.

Jong ding Nu eerst dus Chantal, die, terwijl ze onder handen wordt genomen door Leco, een blik werpt op haar schilderij, voluit: Portret van prinses Frederika Sophia Wilhelmina door Johann Georg Ziesenis (circa 1768-1769). Je vindt dit schilderij in het Mauritshuis. Wilhelmina en haar man zijn zelfs de grondleggers van de collectie van het Mauritshuis. Ondanks de grijze haren blijkt Wilhelmina een jonge blom van achttien jaar. Met een, eh, nogal strak korset. O, en ze had de touwtjes flink in handen in huis, aldus Hedwig Wösten, manager tentoonstellingen en projecten van het Mauritshuis. Ze was een eigenzinnige, sterke vrouw en persoonlijk adviseur van haar eigen man.

Net echt Of de karakters matchen, dat mag Chantal zelf bepalen. Qua uiterlijk gaat het in elk geval de goeie kant op. Zestien bussen haarlak en een fantastische outfit verder is Chantal klaar voor de foto. En, zouden ze qua uiterlijk verre familie kunnen zijn?

De VriendenLoterij VIP-KAART Geïnspireerd geraakt? Met de VriendenLoterij VIP-KAART bezoek je 130 musea helemaal gratis en krijg je tot wel vijftig procent korting op tickets. Niet alleen voor musea, ook voor onder andere musicals, concerten, films, theater en dierenparken.

Dit is een samenwerking met VriendenLoterij.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio