Dit wil je zien en doen in Belfast, met stip de leukste citytrip deze winter

Entertainment

Dit wil je zien en doen in Belfast, met stip de leukste citytrip deze winter

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

22 oktober 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

22 oktober 2022 om 18:00

Er is maar één medicijn tegen het feit dat de zon het laat afweten en jouw humeur daarom minstens zo snel daalt als de temperatuur buiten: een citytrip. Niets zo lekker als jezelf even uit de sleur van het Nederlandse wolkendek te halen met een portie buitenlandse cultuur.

Belfast, een keer iets anders En ja - dan zou je inderdaad naar Londen, Parijs of Barcelona kunnen afreizen, maar kom op zeg - voor originaliteit verdien je dan niet echt een medaille. Bovendien loop je dan samen met honderden andere (Nederlandse! - de horreur) toeristen over de Champs-Élysées, dus nee, dat gaan we anders aanpakken.

Ons voorstel: ga naar het (nog vrij) ontdekte Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Is sowieso een feest, maar in de herfst- en wintermaanden al helemaal. De zon vind je daar - waarschijnlijk - ook niet, maar wel een hoop ander moois. En, ook niet onbelangrijk, met een beetje geluk hoef je ook nog eens niet zelf te betalen. We hebben namelijk een héle fijne winactie liggen. Wordt vervolgd…

Veel te doen Om te beginnen is Belfast slechts anderhalf uur vliegen vanaf Amsterdam. Dat zeggen we, peanuts. Je zou zelfs op en neer kunnen gaan op één dag. Maar dat wil je niet, want in deze stad is ontzettend veel te zien en vooral veel te doen.

En dat is precies wat je wil in de wintermaanden, want op het terras neerploffen laten we liever aan de zomer over. Neen, in deze koude periode willen we actie graag. En actie, dat krijg je.

Historisch centrum Om te beginnen is Belfast een verrassende stad waar je uren doorheen kunt wandelen, of marcheren - mocht je het koud hebben. De mooiste en oudste gebouwen vind je in het Cathedral Quarter, met als absolute hart de in 1899 gebouwde St Anne’s Cathedral.

In dit deel van de stad vind je verder veel gezellige steegjes met eindeloos veel pubs en restaurantjes die extra dankbaar zijn als het buiten donker en koud is. Schuif in dit deel van de stad ook zeker ergens aan bij een traditionele Sunday Brunch. Denk gepocheerde eieren met bacon - en rollend naar je hotel. Of het vliegtuig.

Lees ook: Liesbeth Rasker tipt de leukste horeca in Belfast

Kerst all the way Noord-Ierland en kerst gaan goed samen. En dat is nog een understatement. De enorme kerstmarkt die vanaf eind november tot vlak voor Kerstmis voor het stadhuis te vinden is, is zo groot en gezellig dat je er eindeloos zou kunnen blijven hangen. Maar doe het niet, want je moet ook nog naar Titanic-museum. Jazeker. Een ontzettend indrukwekkend gebouw (van binnen én van buiten) dat geheel in het teken staat van - je verwacht het niet - de Titanic.

Dat zit zo. Het wereldberoemde schip werd in 1911 op de scheepswerf Harland and Wolff gebouwd, en dus kon een museum op deze plek natuurlijk niet uitblijven. Rond Kerstmis is een museumbezoek dubbel de moeite waard vanwege de kerstfeesten die er 's avonds gehouden worden (wel even reserveren) en de mogelijkheid tot een afternoon tea compleet in kerstsferen met - jawel - de replica van dé beroemde trap op de achtergrond.

Afbeelding Tourism Ireland

Lekker eten En als we het onderwerp eten dan toch hebben aangeboord: lekker eten doe je in Belfast ook. Of het nu gaat om geweldig verzorgde food-tours, markten vol superverse streekproducten, chique restaurants of traditioneel eten als fish-and-chips en Ulster Fry: eten kun je hier op het hoogste niveau.

Ben je in het weekend in Belfast? Lucky you. Spoed je dan zeker naar de overdekte St George’s Market - oneerbiedig gezegd een populaire foodhall, maar dan wel eentje die je echt niet gemist wil hebben. In de kerstperiode hanteert deze markt extra ruime openingstijden, oftewel: extra eeturen voor jou.

Win win win: zo maak je kans Goed, en dan die winactie. Want eerlijk is eerlijk: we zijn nou eenmaal Nederlanders en die houden van gratis. En zeg nou zelf, dat ís ook gewoon heel lekker. Helemaal als het om zo'n toffe trip als deze gaat.

Dus: om kans te maken op deze driedaagse stedentrip voor twee personen, inclusief vliegtickets, twee overnachtingen inclusief ontbijt in een 4-sterrenhotel, twee tickets voor de Belfast Food Tour én twee tickets voor de Belfast Traditional Trad Trail Tour, hoef je slechts een paar simpele vragen in te vullen. Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een driedaagse stedentrip naar deze leuke stad. Wij zijn alvast jaloers. Groetjes!

Dit is een samenwerking met Ierland Toerisme.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Smaakt naar meer