Wie is eigenlijk die Sabrina Carpenter waar iedereen het ineens over heeft?

Entertainment

Wie is eigenlijk die Sabrina Carpenter waar iedereen het ineens over heeft?

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

20 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

20 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Ze verschijnt op alle rode lopers, ze staat op het hoofdpodium van Coachella en er is van alles te doen om haar romance met Saltburn-acteur Barry Keoghan. Maarre, wij zijn even de celebritykluts kwijt. Wie is Sabrina Carpenter eigenlijk?

Laten we vooropstellen: dat we dit niet weten, ligt hoogstwaarschijnlijk aan ons. Een mens wordt immers niet zomaar geboekt voor de main stage van een van de populairste - en in ieder geval meest gefotografeerde - festivals ter wereld, die meid heeft vast allerlei bizarre prestaties op haar naam staan. Maar gaat er bij jou ook geen belletje rinkelen? Mooi zo, dan schrijven we dit artikel niet alleen voor onszelf. Lees ook: Een Coachella-begroting: dit mag je dokken als je ooit eens naar het festival wil

1. Kindster Goed, Sabrina Carpenter dus. Dat ze zangeres is, zo ver waren we nog net. Maar dat is niet hoe ze bekend is geworden. De bijna 25-jarige - ja echt, zo jóng - is namelijk ook actrice en speelde in de Amerikaanse sitcom Girl Meets World, die van 2014 tot en met 2017 op Disney Channel te zien was. Nog een succesverhaal dat begon bij Disney, dus. Daarin speelde ze Maya Hart, de beste vriendin van hoofdpersonage Riley (Rowan Blanchard). 2. De volgende Miley Cyrus Of nou ja, zo heette de zangwedstrijd waar Sabrina op haar tiende aan meedeed, The Next Miley Cyrus Project, die trouwens georganiseerd werd door Miley Cyrus zelf. Goed nieuws: er is beeldmateriaal.

Sabrina Carpenter [Miley's Superstar Contest] Final Four

Sabrina Carpenter [Miley's Superstar Contest] Final Four

3. Een actrice die je waarschijnlijk voorbij hebt zien komen Het was niet alleen Girl Meets World waar Sabrina in speelde, er waren nog meer films en series. Voor 2014 had ze bijvoorbeeld al rollen in Law & Order (in 2011, haar eerste!), Orange Is The New Black, Austin & Ally en Phineas & Ferb (oké, in die laatste alleen qua stem). Ook tijdens Girl Meets World speelde ze nog een aantal andere rollen, al lijkt haar focus daarna wel naar andere dingen te zijn verplaatst. 4. Theateracteur Naar het theater? Naar het theater bijvoorbeeld. Zo speelde ze het hoofdpersonage, Cady Heron, in de Mean Girls-musical op Broadway. Het jammere is alleen dat die na twee dagen al moest sluiten door de coronapandemie. 5. Iemand met een heleboel albums Dan maar door naar haar andere focuspunt: zingen. Sabrina bracht haar eerste album uit in 2015 en heeft er sindsdien nog vijf uitgebracht, waarvan de laatste emails i can't send fwd: heet. Bonuspunten voor de titel, als je het ons vraagt. Recent bracht ze single Espresso uit.

Sabrina Carpenter - Espresso (Official Video)

Sabrina Carpenter - Espresso (Official Video)

6. Niet zo'n heel groot mens Ze is 152 centimeter. Op die informatie zat je vast te wachten. 7. De partner van Barry Keoghan Die Saltburn-acteur dus. De twee daten sinds december 2023 en op Coachella werd maar weer al te duidelijk dat ze een setje zijn.

Nu is het natuurlijk een tikkeltje flauw om haar exen in dit rijtje te noemen, laten we vooral focussen op háár prestaties, maar in het geval van Sabrina kunnen we het toch niet laten wat names te droppen. Zo datete ze onder andere met Shawn Mendes, Dylan O'Brien en Joshua Bassett. Lees ook: Rolf Sanchez ging na 'heftige relatiebreuk' in stilteretraite: 'Het was allemaal te veel' 8. Een vriendin van Taylor Swift Wie niet, vraag je? Goede vraag. Sabrina opende trouwens ook de 2023 Eras Tour van Taylor, dus ze waren samen op tour. 9. Iemand die je inmiddels steengoed kent Graag gedaan, hè. Oh, en de conclusie: het lag inderdaad best wel aan ons.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen