Skip die verre vliegreis: dit zijn de mooiste stranden in eigen land

Entertainment

Skip die verre vliegreis: dit zijn de mooiste stranden in eigen land

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 augustus 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

15 augustus 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Ook al weet het weer niet helemaal wat het wil, wij weten het wel: zomer in Nederland! Wandelen, zwemmen, of badmeesters spotten, het kan allemaal aan het strand. Om je zeeën van tijd te besparen, hebben we de leukste plekken voor je uitgezocht.  

Bergen aan Zee  Het aan de Noordzeekust gelegen Bergen aan Zee heeft een groot aanbod aan activiteiten, waaronder surfen. Daarnaast staat het strand bekend om zijn gastvrijheid. Ideaal als je er een weekend weg van wilt maken, alleen, samen of met de kinderen. En als je nog niet kotsmisselijk bent van de vislucht, kun je nog naar het Zee Aquarium. Met 367 verschillende vissoorten zijn je kinderen wel even zoet.  

Texel, de Hors Doet het geklaag van mensen en het gejankt van de baby’s ondertussen pijn aan je oren? Dan kun je de rust opzoeken aan het meest zuidelijke strand van het Waddeneiland Texel, de Hors. Verder zijn alle stranden in Texel breed, schoon en goed bewaakt. Een fijne badplaats voor het hele gezin dus!

Lees ook: Zwemmen en zonnen: dit zijn de 9 mooiste meren en plassen (mét strand) in Nederland

Wijk aan Zee  Zeg je ontspanning, dan zeg je Wijk aan Zee. Het strand wordt ook wel het best bewaarde geheim van de Noordzeekust genoemd, en dat is niet zomaar. Het heeft een fijne ligging en is het breedste strand van Nederland. Daarnaast biedt het bijgelegen open duingebied een goede plek om te wandelen of fietsen. 

Terschelling, Midsland aan Zee De hele dag op een oude fiets trappen die maar niet vooruit gaat door die kutwind, en dan afsluiten met een drankje aan het strand. Dat klinkt als een doodgewone fietsvakantie in Terschelling. Toch is het bij Midsland aan Zee alles behalve doodgewoon. Dit strand ligt vol met wit zand waar je uren naar kunt kijken. 

Zoutelande In Zoutelande schijnt niet alleen extra lang de zon, het is er ook minder winderig doordat het verscholen ligt achter de hoge duinen. Verder is het er schoon en zijn er veel faciliteiten. Je mag dus zeker blij zijn als je hier bent!

Schoorl aan Zee Voor de fanatieke Nederlander die klaar is met alle toeristen en drukke boulevards, is dit een topplek. Het gebied is alleen te voet of met de fiets te bereiken. Dus als je er heen wilt, moet je iets voor die rust over hebben.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen