Prins Harry open in boek over 'ruzie met William die uitliep op geweld'

Entertainment

Prins Harry open in boek over 'ruzie met William die uitliep op geweld'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

5 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De Britse prins Harry vertelt in zijn autobiografie Spare (Reserve) dat een ruzie die hij in 2019 met zijn oudere broer William had, uitliep op geweld, schrijft The Guardian. De krant beschikt over een exemplaar van het boek, dat volgende week verschijnt.

De ruzie ging volgens de krant over Harry's vrouw Meghan. William vond de Amerikaanse actrice maar 'lastig', 'onbeleefd' en 'een vel schuurpapier', staat in het boek. Harry zei hierop dat zijn broer 'het mediaverhaal papegaaide', waarna de ruzie uit de hand zou zijn gelopen. William schold zijn jongere broer uit, greep hem bij zijn kraag - waardoor Harry's kettinkje brak - en werkte hem tegen de vloer. Het is onduidelijk of William zijn broer daarbij zou hebben geslagen of alleen geduwd. 'Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen,' citeert The Guardian uit de autobiografie. Omdat Harry weigerde om terug te vechten, liep William weg. Lees ook: Prins Harry hoopt op verzoening: 'Wil graag mijn broer en vader terug' De titel van het boek slaat op een gezegde in aristocratische kringen dat de eerste zoon een erfgenaam is en een tweede een 'reserve'. Het gevoel de reserve te zijn is volgens The Guardian de rode draad van de autobiografie. Zo vertelt Harry dat zijn vader, de huidige koning Charles, bij de geboorte van zijn tweede zoon tegen zijn vrouw prinses Diana zou hebben gezegd: 'Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve - mijn werk zit erop.' Voorafgaand aan het verschijnen van Spare worden komend weekend in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op televisie twee interviews uitgezonden met de prins die in onmin leeft met zijn familie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen