Aangezien het weer ons in de steek laat: 5 series met een zomerse vibe

Entertainment

Aangezien het weer ons in de steek laat: 5 series met een zomerse vibe

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 juli 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

8 juli 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Het zomerse weer laat zich al dagen niet zien. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat het hartje herfst is. Zet je uit pure ellende de televisie maar weer aan? Kijk dan tenminste naar een serie met een zomerse vibe.

Met een beetje geluk manifesteren we hier komende tijd nog wat mooi weer mee.

The Summer I Turned Pretty - Prime Komt deze titel je bekend voor? Grote kans, want de serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Jenny Han. The Summer I Turned Pretty gaat over Belly die samen met haar moeder en oudere broer de zomers doorbrengt in het charmante badplaatsje Cousin's Beach. Ieder jaar verblijven ze een aantal weken in het strandhuis van Susannah, haar moeders beste vriendin, die ook nog twee bloedknappe zoons heeft. Wat voor Belly begint als een onschuldige crush op een van de jongens eindigt in een ingewikkelde driehoeksverhouding.

Dawson's Creek - Prime en Videoland Ah, good old Dawson's Creek. De hitserie uit de jaren negentig volgt een vriendengroep uit het fictieve stadje Capeside. Terwijl de groep samen opgroeit, worden ze geconfronteerd met de ups en downs van het leven, liefde en vriendschap. En eh, met zes seizoenen ben je voorlopig wel even zoet.

Lees ook: Nog meer kijkplezier: laatste seizoen Stranger Things heeft langere afleveringen

Surviving Summer - Netflix Hoe je de zomer overleeft? Ja, dat vragen wij ons ook af met al die donkere wolken. Maar goed, deze serie gaat niet over Nederlandse regenval, maar over Summer Torres. De rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar het kleine Australische dorpje Shorehave. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een surfer. Kleine waarschuwing vooraf: na het zien van deze serie wil je dezelfde avond nog een surfboard bestellen, zelfs als je niet kan surfen.

Outer Banks - Netflix Zon, zee en zenuwslopende avonturen, da's een beetje waar Outer Banks overgaat. Deze hitserie speelt zich af op de prachtige eilanden van North Carolina en volgt een groep tieners, de Pogues, met de charismatische John B aan het roer. Na de verdwijning van zijn vader gaat John B op zoek naar een schat, terwijl hij en zijn vrienden te maken krijgen met rivaliserende bendes, gevaarlijke achtervolgingen en verborgen geheimen.

The White Lotus - HBO Max We wachten met smacht op een derde seizoen, maar The White Lotus mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Ieder seizoen speelt zich af op een luxueus resort en volgt de belevenissen van zowel de rijke gasten als het personeel. Bereid je voor op een kijkje achter de schermen van een tropisch paradijs waar niet alles is wat het lijkt. Grappig, scherp en een tikkeltje bizar.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment