Bucketlist material: dit zijn de 5 mafste festivals ter wereld

Entertainment

Bucketlist material: dit zijn de 5 mafste festivals ter wereld

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

26 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Lowlands, Pinkpop en Mysteryland kennen we inmiddels wel. Buitenlandse festivals als Coachella, Sziget en Burning Man ook. Maar heb je ooit gehoord van het apenfestival in Thailand of de sinaasappelgevechten (au!) in Italië? Booking.com zette de vijf mafste festivals ter wereld op een rij.

Apenfestival - Thailand (november 2023) Dit is misschien wel onze favoriet uit het rijtje: jaarlijks komen inwoners van de Thaise stad Lop Buri samen voor het apenbanket. Ja, dat is precies wat je denkt dat het is. Op deze dag worden de apen van de stad getrakteerd op een ongelooflijk feestmaal met kleurrijk fruit, verse groenten en een ruim aanbod sappen. Het festival werd in 1989 in leven geroepen door een lokale zakenman om de lokale apen in het zonnetje te zetten. Kan B&B-eigenaar Martijn van Say Cheese nog iets van leren.

Nacht van de Radijs - Mexico (december 2023) Vergeet kerstmarkten, in Oaxaca vier je de dag voor kerstavond de Nacht van de Radijs. De avond draait om de kunst van het snijden van extra grote radijzen. We hebben het dan niet over dunne plakjes, maar over kunstzinnige taferelen als wilde dieren of mythische wezen.

Lerwick Up Helly Aa (januari 2024) - Schotland De laatste dinsdag van januari moet je in Schotland wezen, in Shetland om precies te zijn. Hier vindt ieder jaar een vuurfestival plaats waarbij deelnemers zijn gekleed in traditionele Vikingkleding. Het hoogtepunt van het festival? De enorme fakkels en het verbranden van een houten schip. Al waren wij al overtuigd toen het woordje 'Viking' viel.

De Sinaasappelgevechten - Italië (februari 2024) Je zou ook een heel weeshuis een jaar lang kunnen voorzien van sinaasappelsap, maar hey, in Italië gooien ze er liever mee. In het schilderachtige Ivrea vinden er ieder jaar Sinaasappelgevechten plaats. Tijdens dit driedaagse festival zijn er negen teams van sinaasappelgooiers die een veldslag vol citrusvruchten voeren met de festivalgangers. En ja, daar houden mensen inderdaad wel eens een blauw of bebloed oog aan over.

Lees ook: Op je monnie: 5 simpele hacks om op je vakantie te besparen

Internationale Wedstrijd voor het Bevriezen van het Haar - Canada (maart 2024) Een wedstrijdje haar bevriezen. Wij zouden er niet aan moeten denken, maar in Yukon is het hartstikke populair. Tijdens deze bijzondere competitie proberen deelnemers bij temperaturen van -20℃ hun haar in minder dan een minuut tijd te laten bevriezen. De prijs? Een pas waarmee je het hele jaar door onbeperkt kunt genieten van de Takhini Hot Springs. Eh, wij kopen wel gewoon een toegangskaartje. Al lijkt het ons wel tof om al die bevroren koppen te zien.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment