De perfécte stedentrip? Wedden dat je nog niet aan deze Scandinavische stad had gedacht?

Entertainment

De perfécte stedentrip? Wedden dat je nog niet aan deze Scandinavische stad had gedacht?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Zul je net zien: weekend vol leuke plannen voor de boeg, wordt de boel op het laatste moment geannuleerd. Het overkomt de beste. Joost Klein bijvoorbeeld. Dus, weekendplannen gecanceld? Niet getreurd: een stedentrip is altijd een goed idee.

Door alle songfestival commotie zou je bijna vergeten dat Malmö daarvoor als stad genoeg leuks te bieden heeft. &C's redacteur Amber was aanwezig, maar zonder finale in het verschiet had wat uurtjes over om eens te zien wat er nog meer te beleven valt. Slapen op stand Een last minute stedentrip is zo geboekt. Op websites als booking.com boek je gemakkelijk je vlucht, je transfer en je hotel tegelijkertijd. Scheelt een hoop uitzoekwerk, dat je toch al liever aan het inpakken van je outfits spendeert. Voor je het weet, zit je in Zweden. Midden in het episch centrum van Malmö staat Hotel Esplanade. Onderdeel van de Zweedse 4-sterren Elite hotelketen en volgens de reviews op booking.com een echte aanrader. Wij zijn trouwens al snel om, wanneer er staat dat je je favoriete hoofdkussen à la carte kunt bestellen via het pillow menu. In het geval van een after dinner dip (of als het regent), weet je zeker dat je er slaapt als een roosje en in ieder geval een goede staycation in je kamer hebt.  Je scheel eten aan Gravad Lax Zalm, want hey, je bent in Zweden. Ook lekker - en gek genoeg nog niet bij Ikea geserveerd - Toast Skagen. Simpel gezegd: een broodje garnalencocktail. Je eet 'm in Malmö overal, bijvoorbeeld in één van de vele restaurants op Lilla Torg in het oude centrum. Zit je gelijk gezellig tussen de gekleurde, Middeleeuwse huisjes.  Überhaupt: eten Tijdens een weekendje weg gooit natuurlijk iedereen haar socials vol met esthetische hotspotfoto's. Leuk, maar origineel is het niet. Dus: hoe laat je zien dat je een weekendje weg bent, zonder te laten zien dat….? Doe een mukbang met Zweedse Fika (lekkernijen). Kaneelbroodjes, zoute dropschuimpjes, zure fizz snoepjes en gevulde repen: in iedere supermarkt sta je letterlijk weer als een kind in een snoepwinkel. Goed, Malmö staat sowieso bekend als gastronomische stad, de keuze aan eet- en koffietentjes is reuze. Kun je je volgers tóch nog spammen met havermelk aesthetic kaffe & chokladbollar. Lees ook: 5 prachtige plekken op de wereld waar je eigenlijk niet meer naartoe moet Cultuur opsnuiven  Sluit je dag af met een bezoek aan het Disgusting Food Museum. Waar je de kans krijgt 's werelds meest gekke en beruchte voedingsmiddelen te ruiken en te proeven. Alleen als je er nog trek in hebt.  Natuur opsnuiven Misschien niet iets waar je in eerste instantie aan denkt wanneer je naar Zweden gaat, maar: Malmö ligt in de kuststreek Skåne, en heeft dus een strand. En heel veel groene parken. En een kasteeltuin: Slottsträdgården. Kortom, genoeg natuur, waar je dan weer heerlijk toeristisch op een stadsstepje doorheen kunt crossen.  Shoppen Scandi style. Moeten we nog meer zeggen? Cityhoppen Benieuwd hoe je binnen 1,5 uur in Malmö zit? Nou, je vliegt vanaf Amsterdam in een uurtje naar Denemarken. Daar rijd je de Oresundsbrug over en bevind je je binnen 30 minuten in Zweden. Mocht je dus toch Mal-moe zijn geworden, plak je er net zo makkelijk een dagje Copenhagen aan vast. Very international. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Entertainment

Tips van de &C-redactie

Wij gaan op vakantie en nemen mee...