Depp en Heard, move over: de 7 meest opvallende dingen uit de Gwyneth Paltrow-zaak

Entertainment

Depp en Heard, move over: de 7 meest opvallende dingen uit de Gwyneth Paltrow-zaak

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

30 maart 2023 om 15:00

Gepubliceerd op

30 maart 2023 om 15:00

Het zal je de afgelopen dagen vast niet ontgaan zijn: de Gwyneth Paltrow-zaak. De actrice staat terecht omdat ze is aangeklaagd door de 76-jarige optometrist Terry Sanderson voor een ski-ongeluk in 2016 dat haar schuld zou zijn geweest. En zoals dat gaat met Amerikaanse celebrity-zaken, komen daar vrij bizarre uitingen voorbij. We praten je bij.

Maar voordat we in de zaak duiken, eerst nog wat meer context. Het verhaal begon dus in 2016, toen Paltrow en Sanderson tegen elkaar opbotsen op een skipiste in Utah. Volgens Sanderson kwam dit door Paltrows roekeloosheid, waarna ze hem achterliet met vier gebroken ribben en jarenlange symptomen na een hersenschudding zoals verwarring, geheugenverlies en prikkelbaarheid. Zijn schadeclaim: in eerste instantie 3,1 miljoen, daarna hield hij het toch maar bij dik 300.000 dollar. Paltrow heeft hem daarentegen aangeklaagd voor een symbolische 1 dollar en de kosten voor een advocaat, omdat er volgens haar niets van klopt. Sanderson zou juist van achteren op haar ingereden zijn. Stront aan de knikker dus, wat leidde tot de volgende opvallende zaken. 1. 'I lost half a day of skiing' Eén van de uitspraken uit de rechtszaak die het meest viraal gaat, is die van Gwyneth waarin ze toelicht wat het ongeluk haar wel niet gekost heeft. Daar verbleken de ribben en hersenschudding van Sanderson bij, namelijk: een halve dag skiën. We herhalen: ze is een halve dag skiën kwijtgeraakt mensen, en dat terwijl ze een skipas voor een volle dag had.

2. Beste vriendinnen worden? Als Paltrow op een bepaald moment wordt gevraagd naar haar lengte, antwoordt ze dat ze net onder 5 (feet) 10 (inches) zit, waar de aanklager op zegt dat ze daar 'zo jaloers' op is. Daar moet zij namelijk hoge hakken voor aan. 'Well, they're very nice,' complimenteert de actrice haar schoeisel vervolgens. Niet helemaal het moment om een nieuwe vriendschap te sluiten zouden we zeggen, maar dat kan aan ons liggen.

3. Vaarwel wijnproeverijen Maar het is zeker niet alleen de actrice die raar uit de hoek komt. We noemden al dat Sanderson zegt een hevige nasleep te hebben ervaren, wat in de zaak uitgebreid behandeld werd. De man zou na het ongeluk namelijk zijn levensgeluk hebben verloren. Voorheen zou hij heel actief zijn geweest: ontmoette hij veel groepen, deed hij aan wijnproeverijen, skiën en vrijwilligerswerk. En dat was nu voorbij. Geen wijnproeverijen meer voor Terry. Over tragisch gesproken. 4. Beroemd worden voor dummies De optometrist houdt in de rechtbank trouwens vol dat hij niet wist dat het Gwyneth was die tegen hem opbotste, 'I'm not into celebrity worship', maar heeft daarna wel een e-mail naar zijn dochters verstuurd met als onderwerp: 'I'm Famous'. Nee, hartstikke logisch verder. 5. Taylor Swift wordt erbij gehaald Je vraagt je misschien af waarom, maar dit heeft te maken met dat Taylor Swift ook ooit betrokken was bij een rechtszaak en daar de symbolische 1 dollar eiste. In de rechtbank werd Gwyneth gevraagd of ze hierdoor geïnspireerd was. Nee, zei ze. Vervolgens werd gevraagd of zij en Swift goede vrienden waren. 'I would not say we're good friends. We're friendly. I've taken my kids to one of her concerts before, but we don't talk very often.' Kun je weer in je zak steken, Taylor. 6. De takkegrote waterfles Hij was er, hij was gigantisch en hij stal de show.

7. En dat is nog lang niet alles De gezichtsuitdrukkingen, de outfits, de houdingen. Eén ding is zeker: internet kan - én gaat - los.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen