Meet Shaka: de (vooralsnog) enige Bachelorette-deelnemer zónder trauma

Entertainment

Meet Shaka: de (vooralsnog) enige Bachelorette-deelnemer zónder trauma

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

3 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Videoland

Gepubliceerd op

3 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Videoland

Als je iets kunt leren van dit seizoen De Bachelorette, dan is het wel dat ieder huisje z'n kruisje heeft. Verloren dierbaren, verslavingen en zelfs tumoren die kunnen bewegen, veel trauma's zijn de revue al gepasseerd. Toch lijkt er een deelnemer te zijn zónder rugzak: Shaka. Is het leven dan echt beter op Aruba? 

De openbaringen in het huidige seizoen liegen er niet om. Iedereen wil 'de diepgang in' met Sylvia - de meid lijkt er zo onderhand wel een beetje klaar mee te zijn - en die diepgang gaat heel diep. Zo kreeg Oscar als kind de diagnose ongeneeslijk ziek, had Rick te kampen met zwaar gepest worden, als tiener mantelzorger zijn voor zijn moeder en een cocaïneverslaving en vertelde Matthijs dat hij in korte tijd allebei zijn ouders verloren heeft. Ook Giancarlo verloor een dierbare - zijn broertje - en Melvin vertelde open over de (goedaardige) tumor in zijn lymfeklieren, die door zijn hoofd beweegt.  Lees ook: Bachelorette-poezië: voor als je er even doorheen zit Veel ellendiger kan het leven niet worden, zou je denken. Toch kwam daar in de laatste aflevering nog Samé bij, die niet alleen een boekje open deed over hoe het was om met zijn familie Afghanistan te moeten ontvluchten, maar ook deelde dat zijn zus daar is neergeschoten. Met een kalashnikov. Je zou bijna denken dat ze gecast zijn op het moeten dealen met een hele hoop ellende. Dus je snapt, toen Shaka eindelijk op date mocht, verwachten wij ook wat Arubaanse trauma’s. Maar nee. Het bleef bij croissants, olifanten aaien - of zoals Shaka het beschrijft: 'Ik ben in Jurassic Park!' - en gezang.  Duidelijk, die hele 'one happy island'-marketing van Aruba, daar is niets aan gelogen. Al wachten we toch nog even met onze koffers pakken en een enkel ticket boeken, want wie weet of er nog wat komen gaat. Maar voor nu is Shake helemaal tranquilo mami. 

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen