Catan en nog 6 spellen die je liever niet met Vincent Vianen speelt

Entertainment

Catan en nog 6 spellen die je liever niet met Vincent Vianen speelt

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

29 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Gepubliceerd op

29 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Toen Thijs – tot de vreugde van velen – in de aflevering van deze week aankwam op afvallerseiland, was de sfeer duidelijk. Het is oorlog. Hoewel we nog steeds fan zijn van Vincent, maakte dat wel het een en ander duidelijk. Dat als je ooit in de gelegenheid komt een potje van deze zeven spellen met hem te spelen, je beter kunt maken dat je wegkomt, om maar iets te noemen.

1. Catan Zouden we niet proberen. Echt niet. Stel je voor dat je hout nodig hebt. Jij: 'Wil iemand hout ruilen? Ik heb graan in de aanbieding.' Vincent: 'Je pakt je eigen hout maar.' Hij wrijft nog net niet al de hout-kaartjes die hij wél in zijn bezit heeft in je gezicht.  Lees ook: Management Rick Brandsteder bevestigt: hij is opgenomen in afkickkliniek 2. Trefbal Een potje trefbal tegen Zoete zoete wraak B.V. – alle credits naar het Expeditie Robinson-Instagramaccount voor deze heel rake bijnaam – spelen? Eh, wil je dood? De man begint misschien vriendelijk, gooi je hem een keer af, dan is the game on. En dan is het rennen gek. En hard. 

3. Mens erger je niet Want: mens ergert zich wel. Aan jou, nadat je zijn pion er af hebt gegooid toen hij bijna binnen was. Vijandige vibes incoming, zoals Thijs beschreef.  4. Risk Land veroveren van Vincent? Leuke grap. Hij heeft zijn territorium al lang en breed onder gepist. This is Vinnie's Island now.   5. Twister Dit heeft verder niets met zijn fanatisme of wraaklustigheid te maken, maar heb je gezien hoe fokking lenig deze man is? Wil je niet tegen twisteren. Tenzij verliezen je hobby is.  6. Poker Of andere spellen waarbij je moet liegen. Roept namelijk trauma op. Iets met een eilandraad. 

Dit spel zou wél veilig moeten zijn.

Uitverkocht
Bord- en kaartspellen Vragenspel 'Dare to be curious'
34 ,95

7. Monopoly Hotels bouwen, dat kan de danser namelijk als geen ander. En je hoeft niet te denken dat je mee kan liften op zijn suite. Die bouw je maar lekker zelf. 

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen