Wat filler je me nou? Roy Donders krijgt waarschuwing voor fillers die hij zelf zette

Entertainment

Wat filler je me nou? Roy Donders krijgt waarschuwing voor fillers die hij zelf zette

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 januari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie NL Beeld

Gepubliceerd op

30 januari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie NL Beeld

Roy Donders heeft een waarschuwing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voor de fillers die hij zonder bevoegdheid heeft gezet in zijn eigen kliniek aan huis in Tilburg. Dat bevestigt de IGJ aan het ANP na berichtgeving hierover van Omroep Brabant.

'Roy Donders heeft zelf contact gezocht met ons, waarop collega's de waarschuwing hebben geuit,' laat een woordvoerder weten, die aangeeft dat twee andere cosmetische klinieken in Brabant de waarschuwing ook hebben gekregen. Net als bij de kliniek van Donders werden daar ingrepen gedaan zonder de juiste papieren. 'We gaan ervan uit dat ze zich nu houden aan de regels,' laat de woordvoerder weten. 'Maar we zullen dat in de gaten houden.'

Lees ook: Nog meer kijkplezier? Roy Donders hoopt op nieuw seizoen van realityserie

Mocht Roy of een van zijn Brabantse collega's toch weer aan het werk gaan zonder de benodigde BIG-registratie, 'dan kunnen we eventuele maatregelen nemen,' aldus de IGJ-woordvoerder. 'We kunnen bijvoorbeeld een boete geven. Er is een heel palet aan opties, maar het meest logische is dan een boete opleggen. In het uiterste geval kan er sprake zijn van sluiting, maar we gaan er niet van uit dat het zover komt.'

Roy gaf eerder in een video op YouTube aan naar mogelijkheden te kijken om toch te kunnen doorgaan met de behandelingen. Zo zou hij ervoor openstaan om onder supervisie van een arts verder te werken. Ondertussen is de website van zijn kliniek wel nog offline, omdat hij eerst 'een beetje rust' wilde nemen 'en het allemaal laten bezinken'.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur