Overleden Reiky de Valk had net zijn eerste korte film afgerond

Entertainment

Overleden Reiky de Valk had net zijn eerste korte film afgerond

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

28 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Acteur Reiky de Valk had vlak voor zijn overlijden zijn eerste korte film gemaakt. De 23-jarige De Valk draaide het project Parijs Groen met acteurs Mike Libanon en Rosa Stil. Hij bekostigde het project middels crowdfunding. Dat heeft zijn management Favor Talents donderdag gemeld.

De korte film duurt bijna tien minuten en gaat over de ingewikkelde relatie tussen twee kunstenaars. De kijker brengt één avond met het stel door in hun atelier aan de Amstel, waar ze samen praten, in bed liggen en werken. De muziek is gecomponeerd door Teun Vrienten, de zoon van componist en zanger Henny Vrienten.

De Valk stelde in een korte toelichting over het project dat het gaat om een verhaal dat gaat om 'emotie, achterliggende gedachtes en weggestopte trauma's. In de film hebben we geen tijd om deze onderwerpen allemaal te bespreken, daarom wil ik dat de kijker ze voelt.' Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe Parijs Groen in première gaat. Lees ook: Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) is overleden

Dertigers De acteur zal niet te zien zijn in de kerstspecial van de serie Dertigers, aldus Favor Talents. De Valk was vooral bekend dankzij deze serie en Oogappels, waar hij ook in te zien was. Zaterdag vindt in De Duif in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst plaats. Zijn management en familie ontvingen sinds het nieuws van zijn overlijden vele honderden reacties, kaarten en boeketten. Ook zijn in Amsterdam op diverse plekken kleine herdenkingsplekken opgericht waar een foto van Reiky is omgeven door bloemen. Zijn familie maakte maandag bekend dat 'Reiky ervoor heeft gekozen om zijn licht vanaf boven over ons te laten schijnen. Hij zal voor altijd bij ons zijn, voor altijd in ons hart. Moge zijn ziel schijnen in vrede.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer lezen