Bedreigde Miss Nederland Rikkie Kollé krijgt een eigen film

Entertainment

Bedreigde Miss Nederland Rikkie Kollé krijgt een eigen film

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie William Rutten

Gepubliceerd op

3 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie William Rutten

AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen werken aan een documentaire over Rikkie Kollé. Dat hebben de omroep en de maker vrijdag bekendgemaakt. De 22-jarige won in juli als eerste transvrouw de Miss Nederland-verkiezing. Na de winst kreeg ze online duizenden onlinehaatberichten en doodsbedreigingen. De film heeft als titel De mooiste vrouw van Nederland en is op 21 december bij de NPO te zien.

'Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit,' staat in een korte toelichting op de film. 'In De mooiste vrouw van Nederland, volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.'

Lees ook: Rikkie werd Miss Nederland én beladen onder negativiteit: 'Ik dacht dat we als maatschappij verder waren'

Bleekemolen volgde Kollé de afgelopen maanden tijdens haar voorbereidingen voor de Miss Universe-verkiezingen. De Nederlandse Miss is vrijdag vertrokken naar El Salvador. De regisseur reist volgende week ook af naar het land, voor opnames tijdens de verkiezing die 18 november plaatsvindt.

Bleekemolen maakte eerder onder meer voor Videoland een veelgeprezen documentaire over atleet Bibian Mentel.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur