Dag verslaving: is het einde van TikTok dan écht in zicht?

Entertainment

Dag verslaving: is het einde van TikTok dan écht in zicht?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er 'aanzienlijke ontslagen' zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

Het precieze aantal ontslagen is nog niet bekend. Volgens de ingewijden zal echter een groot percentage van de ongeveer duizend medewerkers van de wereldwijde operationele en marketingteams van TikTok verdwijnen. Het bedrijf zou van plan zijn om het wereldwijde team, dat de gebruikersondersteuning en communicatie verzorgt, op te heffen. De resterende werknemers van het team zullen zich gaan bezighouden met werkzaamheden op het gebied van veiligheid, inhoud en marketing.

Lees ook: Hits scoren via TikTok: hoe fiksen al die artiesten dat toch?

De ontslagen komen op een moment dat TikTok een onzekere toekomst tegemoet gaat in de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs een wet ondertekend waarmee TikTok in de VS wordt verboden als de video-app niet binnen een jaar de banden met het Chinese moederbedrijf ByteDance verbreekt. TikTok en ByteDance hebben al een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Daarmee proberen ze de in hun ogen 'ongrondwettelijke' wet tegen te houden waarmee ByteDance wordt gedwongen zijn Amerikaanse onderdelen te verkopen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment