The story continues: echte stalker uit Baby Reindeer klaagt Netflix aan

Entertainment

The story continues: echte stalker uit Baby Reindeer klaagt Netflix aan

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP beeld Netflix

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP beeld Netflix

Een Schotse vrouw die beweert dat zij de inspiratie was voor de Netflix-serie Baby Reindeer, heeft de streamingdienst aangeklaagd. Ze eist een schadevergoeding van minstens 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro), melden Amerikaanse media.

Fiona Harvey heeft al meerdere keren publiekelijk gezegd dat het personage van Martha, gespeeld door Jessica Gunning, op haar is gebaseerd. Ze klaagt Netflix aan voor onder meer laster, het opzettelijk toebrengen van emotionele schade en nalatigheid. De aanklacht werd donderdag ingediend bij een rechtbank in Californië.

Lees ook: Hunger Games-fans opgelet: er komt een nieuw boek én een verfilming

Baby Reindeer gaat over het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd die te maken krijgt met de obsessieve stalker Martha. Opvallend genoeg speelt de gestalkte Gadd zelf de hoofdrol in de serie.

Harvey stelt dat de serie op leugens berust en dat deze haar leven en reputatie ruïneert.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment