Tim den Besten over drugstrip: 'Ik kreeg het gevoel dat ik wist waarom wij bestaan'

Entertainment

Tim den Besten over drugstrip: 'Ik kreeg het gevoel dat ik wist waarom wij bestaan'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 februari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

interview Thea Tijssen, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

5 februari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

interview Thea Tijssen, beeld BrunoPress

Qmusic-dj Domien Verschuuren, zanger Duncan Laurence en presentator Tim den Besten waren voor 'het Q-hotel in de sneeuw' vorige week in Zell am See Oostenrijk. &C was ook van de partij en vroeg het drietal - helemaal in het thema van après-ski - naar hun ultieme the day after-anekdote. Nou, die hadden ze wel. Vandaag: die keer dat Tim den Besten plotseling wist waarom we eigenlijk bestaan. Of zoals z'n vrienden het liever noemen: die keer dat hij dacht dat hij Jezus was.

Tim: 'Een paar jaar terug was ik met vrienden op Bungalup, een festival in een bungalowpark. Tijdens zo'n festival zijn we gewoon drie dagen lang wakker. Op zondagochtend heb je dan al heel wat op. Weinig drankjes, wel veel andere dingen. Ik weet nog dat ik die zondagochtend een lachgasballonnetje nam op een bank in een bungalow. En ineens schoot ik overeind. En schreeuwde daarbij heel hard: 'Waah!' Iedereen die lekker stond te dansen, schrok zich kapot. Wat er gebeurde? Nou, toen ik dat ballonnetje nam, ging er in mijn hoofd iets open en kreeg ik het gevoel dat ik wist waarom wij bestaan. Ik kreeg dus op dat moment door wie wij zijn met z'n allen, maar ook of er een God is of niet. En ik wist ook direct dat dat weer weg zou gaan. Dus ik kan helaas niet vertellen wát ik toen exact doorkreeg. Ik weet alleen dat het moment dat ik dat voelde, heel intens was. Vandaar die schreeuw erbij. Lees ook: Een Bachelorette-entree maken 101: wat je ook doet, laat Shakespeare alsjeblieft thuis Ik denk dat wat je meemaakt tijdens je drugsgebruik een reflectie is van waar je op dat moment mee bezig bent. Dus als je veel aan chocola denkt, krijg je een chocoladetrip. En aangezien ik veel dingen kijk en lees over het heelal, de homo sapiens en de wereld an sich, ben ik daar veel mee bezig. Ik vind dat allemaal superinteressant. Van deze 'ik weet waarom wij bestaan'-ervaring ben ik best een tijdje onder de indruk geweest. Het was mooi en bijzonder. Mijn vrienden kijken er heel anders naar en omschrijven dit achteraf als: 'Oh ja, die keer dat je dacht dat je Jezus was.' Overigens ben ik mijn ervaring daarna gaan googelen en toen bleek dat je op zo'n moment een soort zuurstoftekort in je hersenen hebt. Tja, dat klinkt helaas een stuk minder heftig dan 'denken dat je Jezus bent', haha.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen