Rondje Hollands glorie: op vakantie met het hele gezin

Entertainment

Rondje Hollands glorie: op vakantie met het hele gezin

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

18 mei 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

18 mei 2023 om 18:00

Voor een beetje vakantiegevoel hoef je echt niet per sé de grens over. Want ons eigen land staat ook garant voor avontuur. En hoe leuk om dat samen met het hele gezin te doen? Wij gingen op zoek naar de allerleukste hotspots voor families.

Het zonnige Zeeland

We beginnen de vakantie-inspiratie in Zeeland. Eerste stop: Domburg! Hier geniet je van gezellige restaurants en terrasjes, leuke winkels en een eindeloos zandstrand.

1. Laat je hart veroveren door Zeeuwse alpaca’s Wat dacht je van… een high tea met alpaca’s? Niet schrikken als er ineens een alpacaneus in je scone wordt gedrukt. Meer zin in een wandeling? Met een alpaca aan de riem kuier je superrelaxed over het Domburgse strand.

2. IJsjes eten! Vakantie betekent ijsjes eten. Voor de allerlekkerste likkertjes ga je naar de IJsvogel, dé kans om ijs met Zeeuwse Bolussen-smaak te proberen.

3. Slaap prinsesheerlijck in een 13e eeuws kasteel Altijd al een keer wakker willen worden in een kasteel? Bij Stayokay Domburg slaap je in spiksplinternieuwe kamers in het kasteel zelf of in één van de twee koetshuizen. De omgeving van het hostel is net zo sprookjesachtig, precies tussen Domburg en Oostkapelle in, pal aan natuurgebied De Manteling. En, je zit ook nog eens op zo’n 5 minuten wandelen van het Domburgse strand.

Stayokay - Domburg - Kasteel Westhove - slaapkamer

Dwalen door Domstad

1. Verdwaal in een maisdoolhof Vlakbij Utrecht vind je Boerendoolhof De Meern. Het ís een boerderij, maar als ‘s zomers het mais hoog staat, dwaal je hier door een heus maisdoolhof. Valsspelen mogelijk: er is namelijk een uitkijktoren. Très fotogeniek!  2. Dom-di-dom Ook kinderen kunnen zich uitleven in ‘Uutje’. Begin met een beklimming van de Dom, de allerhoogste toren van Nederland. Ga op de Domplein Highlights Tour en ontdek de verborgen verhalen van de Domkerk en duik ondergronds de opgraving in van DOMunder.

3. Uniek overnachten in Utrecht Centrum Overnachten in een speciale nijntje-kamer of de Spoorwegmuseumkamer doe je In Stayokay Utrecht. Kaartjes voor het nijntje museum of het Spoorwegmuseum krijg je er gratis en voor niks bij. Ook vind je hier het gloednieuwe restaurant The 5th. Het menu is hier grotendeels vegetarisch. Goed voor jou én de planeet.

Stayokay - Utrecht - Nijntje - Spoorwegmuseum - slaapkamer

Achter in de achterhoek 

1. Deventer Deventer, staat bol van fotogenieke straatjes en coole boetieks, kunstzinnige galerietjes en andere creatieve plekken. Shoppen kun je hier ook als de beste. Kleding en speelgoed voor kids winkel je bij Miniboss, wat leuks voor jezelf vind je bij Hoge Ramen.

2. Tijd voor taart In Deventer gaat elk zoetekauw-hart sneller kloppen. Je kunt er niet omheen: dé Deventerkoek! Deze kruidkoek met sinaasappelsnippers wordt nog steeds volgens oud recept gemaakt. De lekkerste vind je in de Deventer Koekwinkel.

3. Tukken in een tiny house Op naar het sfeervolle dorpje Gorssel! Ineens doemt daar een waanzinnig Noors jachthuis op. Je bent gearriveerd bij Stayokay Gorssel, een one-of-a-kind hostel, helemaal in Pippi Langkous-stijl. Overnachten doe je in een familiekamer of in een Wikkelhouse, een duurzaam tiny house van gerecycled karton.

Stayokay - Deventer - Wikkelhouse

Eilandleven op Terschelling

1. Paardenkracht vooruit Terschelling ontdekken op een wel héél bijzondere manier? Waarom dan niet met een… ezel! Een ezelwandeling, volgens ons het allerleukste wandelgezelschap van het eiland. Er zijn verschillende mooie wandelroutes samengesteld vanaf 2,5 uur tot een hele dag.

2. Wandel je rijk met Eilandmeisje  Wandelen met ezels is leuk, maar op pad met Marloes a.k.a Eilandmeisje is minstens net zo gezellig! Marloes vertelt al wandelend alles over Terschelling, ondertussen help je mee afval jutten. Zo wandel je jezelf rijk met haar verhalen.

3. Slapen op het mooiste plekje van Terschelling Onze favo slaapplek op het eiland is omgetoverd tot een hip en kleurrijk geheel mét beach vibes. Lekker makkelijk én smullen geblazen; bij Stayokay Terschelling. geniet je ’s avonds van een versbereide maaltijd in het restaurant of een drankje in de bar. Ook kun je elk jaar helpen milieujutten. Slapen voor het goede doel, dus.

Stayokay - Terschelling - strand

In de hostels van Stayokay ‘stay’ je ook met de hele familie meer dan ‘okay’. Ze bieden alle ruimte voor de kids om te spelen en te ontdekken. In veel van de Stayokay-hostels zijn er speciale familiekamers waar je met het hele gezin samen op één kamer overnacht. Een (slaap)feestje gegarandeerd!

Dit is een samenwerking met Stayokay.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio