In deze magische expositie komt de kunst van Dalí en Gaudí tot leven

Entertainment

In deze magische expositie komt de kunst van Dalí en Gaudí tot leven

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

8 maart 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

8 maart 2023 om 18:00

Musea saai? Wacht maar tot je de fantasiewereld van Dalí en Gaudí binnenstapt. Een audiovisuele totaalervaring die al je zintuigen prikkelt en je compleet van je sokken blaast.

Naar de psychedelische werken van Salvador Dalí kun je blijven kijken. Op doek al, maar zéker bij de unieke expositie Dalí: The Endless Enigma. Hier komen de kunstwerken van de Spaanse kunstenaar vanaf 10 maart tot leven. In modern museum Fabrique des Lumières denderen ze van alle kanten op je af, op het ritme van de muziek van Pink Floyd. Zo ga je helemaal op in de rijke fantasiewereld van de schilder; een wereld met onwerkelijke wezens en surrealistische creaties die doet denken aan een droom of een hallucinatie. Spacy!

Net echt Een grote inspiratiebron voor Dalí was Antoni Gaudí. Het werk van deze creatieve Catalaanse architect staat gelijktijdig centraal in Fabrique des Lumières. Voor de wonderlijke, provocerende gebouwen die hij ontwierp, trekken jaarlijks drommen toeristen naar Barcelona. De Sagrada Família, Park Guëll, Casa Milà: het zijn markante creaties die de aandacht trekken. In deze expositie bezoek je ze digitaal. Op de klanken van componist George Gershwins' muziek ontstaat voor je ogen een denkbeeldige Gaudí-stad met golvende gevels, organische motieven en kleurrijk glas en keramiek waarin je je helemaal kunt onderdompelen.

Fabrique des Lumieres - Gaudi - Dali - kunst - museum

Niks stoffigs aan Ook als je normaal niet zo van de musea bent, is dit iets voor jou. Fabrique des Lumières (in de Amsterdamse Westergasfabriek) is geen stoffig museum vol moeilijke schilderijen – het is een belevenis. In dit digitale kunstcentrum met muziek en bewegende beelden draait het niet alleen om zien, maar vooral om méémaken. Zinnenprikkelend, overdonderend, verbluffend: zoals hier zag je het werk van grote kunstenaars als Dalí en Gaudí nog nooit. Het is een meeslepend audiovisueel spektakel voor het hele gezin dat je nog lang zal bijblijven.

Dalí: The Endless Enigma (incl. Gaudí) is vanaf 10 maart te zien in @fabriquedeslumieres. Boek vandaag nog je tickets via fabrique-lumieres.com.

Dit is een samenwerking met Fabrique des Lumières.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen