De welbekende eindtoets verandert in de doorstroomtoets (en 100% NL testte hem gelijk even voor je uit)

Entertainment

De welbekende eindtoets verandert in de doorstroomtoets (en 100% NL testte hem gelijk even voor je uit)

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Herinner je nog die kriebels in je buik van vroeger, toen je op de basisschool zat en de grote, spannende eindtoets moest maken? Nou, diezelfde spanning staat de achtste groepers in Nederland de komende weken te wachten, want het is weer zover!

‘Huh, nu al?’ vraag je je misschien af. Ja, dus! Vanaf dit jaar mogen leerlingen namelijk de doorstroomtoets maken. En die is toch even anders dan de eindtoets. Wat is het verschil? Wij vertellen het je. En hoe zou het zijn om die toets als volwassene opnieuw te maken? Nou, dát zocht 100% NL voor je uit.

100% NL - doorstroomtoets - Giorgio & Ingrid

Eindtoets? Doorstroomtoets? Wat is het verschil? Het verschil zit hem in het afnamemoment, want de leerlingen worden wel nog op dezelfde dingen getoetst. Maar, in plaats van de gebruikelijke periode in april of mei, wordt deze toets nu al afgenomen. Waarom is dat afnamemoment nu zo belangrijk? Vlak vóór de leerlingen de toets onder ogen krijgen, ontvangen ze hun schooladvies. Vervolgens schrijven ze zich tegelijk in bij een middelbare school. Dit is zo in het leven geroepen om de kansenongelijkheid te verminderen.

Heimwee aan toen... We vragen ons af hoe we nu, jaren later, zo'n toets zouden doorstaan. Het blijkt dat we niet de enigen zijn die met die gedachte spelen. De ochtend-dj's van 100% NL, Giorgio en Ingrid, waren ook razend nieuwsgierig. Zij hadden geluk en kregen van IEP, aanbieder van de doorstroomtoets, de kans om terug in de tijd te gaan en de toets opnieuw te maken. En wat blijkt? Die toets is lang niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. Natuurlijk slaagden ze er beiden in om 'm te halen, maar foutloos was een ander verhaal. Janneke, corrector bij IEP, gaf hen na het zien van de resultaten het vriendelijke advies om vooral radio te blijven maken. Tja, het is maar net waar je goed in bent.

Dit is een samenwerking met 100% NL.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur