7 redenen waarom Harry Piekema ons favoriete expeditielid is

Entertainment

7 redenen waarom Harry Piekema ons favoriete expeditielid is

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

19 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

fotografie Jasper Suyk

Gepubliceerd op

19 september 2022 om 22:00

Bron / Fotografie

fotografie Jasper Suyk

We hebben nu vier Expeditie Robinson-afleveringen toegekeken en hoewel we niemand voor willen trekken, komen we er niet onderuit. Harry Piekema is onze favoriet. En niet zo'n beetje ook. Tijd voor wat waardering.

1. Harry blijft hamsteren Het seizoen was nog maar net begonnen, of Harry probeerde al een vuursteen weg te moffelen. 'Ik dacht slim te zijn.' Helaas voor hem werd hij gepakt, maar de toon was gezet. Die Harry, die moet je in de smiezen houden. Niets mis met een beetje winnaarsmentaliteit als je het ons vraagt.

Lees ook: Goed gejat: deze 5 dingen werden wél succesvol gestolen tijdens Expeditie Robinson 2. Van alle markten thuis Mocht je Harry nog kennen als supermarktmanager uit de Albert Heijn-reclames, dan loop je achter. Tegenwoordig is hij namelijk ook in te huren als tai chi-leraar die je wat rek- en strekoefeningen voor 's ochtends bij kan leren. Van alle markten thuis, die man.

3. Voor al uw feesten, partijen en allergische reacties Toen Niek vorige aflevering een allergische reactie kreeg op een giftige knol - eerlijk is eerlijk, blijft een goed verhaal voor op verjaardagen - veranderde Harry in een vaderfiguur dat hem gezelschap hield op de medische boot. 'Ik ga zorgen dat die jongen het goed heeft,' zei hij. 'Een beetje zoals een vader.' Vinden we lief. 4. Je moet 'm niet onderschatten Naast de gebruikelijke immuniteitsproeven, mocht Harry deze week ook de captainproef spelen. Op basis van uithoudingsvermogen streed hij tegen Thijs en Mike, die beiden een flink stuk jonger zijn. Toch won hij van Mike en was hij ook heel dichtbij Thijs verslaan. Dat vond Harry trouwens erg leuk om te benoemen, dat het 'close' was. Zei hij maar liefst zes keer - ja, we hebben geteld. Maar ons punt is: Harry moet je niet onderschatten. Of zoals weerman Dennis zou zeggen: 'Harry is een taaie.'

5. Hij draagt je takkezware kokosnoten voor je Ook tijdens de immuniteitsproef zette deze underdog weer zijn beste beentje voor en droeg hij ongeveer zo'n 893 kokosnoten op z'n rug. Doet-ie even. En met succes, want de 63-jarige deelnemer werd niet weggestemd. Kunnen wij ook weer een week opgelucht adem halen. Lees ook: Eilandwijsheid: 8 levenslessen die je uit deze Expeditie-aflevering kunt halen 6. De voice-over is een en al Harry Hartstikke gezellig, al die andere expeditieleden en kampen, maar het vaakst zien we Harry Piekema op de biechtstoel zitten en tegen de camera praten. Over dat Rick Brandsteder 'z'n kop moet houden' bijvoorbeeld. Kunnen we wel om lachen. 7. Hij is de moeilijkste niet Zo kun je hem gewoon kopstoten geven in zijn slaap, vertelt Chatilla. Doet hij helemaal niet moeilijk over. Sterker nog: merkt hij niet eens. Harry ligt ondertussen gewoon rustig te snurken. Kan hem het schelen.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen