Ik ga mijn okselhaar omarmen

Column

Ik ga mijn okselhaar omarmen

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

3 juni 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

3 juni 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van een gladde huid. Het doet me denken aan ijs waar nog niet op geschaatst is. Crispy en nieuw. Maar waar ik klaar mee ben, is het gevoel dat ik onverzorgd ben als ik het een week niet heb geschoren. Ik bestempel mijn 'natuurlijke staat' als vies. Waar slaat dat op?

Het altijd moeten scheren zorgt voor stress in de zomerperiode die er niet hoeft te zijn. Het enige waar ik over wil stressen is of ik de Thaise massage op het strand aan kan of niet. En voor alle mannen die tegen me fluisteren dat ik stoppels onder mijn oksels of op mijn benen heb, maak je een grap? Lees ook: Dit is in ieder geval goedkoper dan cocaïne Mijn benen zijn als de Nevada woestijn in vergelijking met de Amazone op jouw lichaam. Zelfs al zou ik mezelf een jaar niet scheren, behaal ik nog niet jouw junglestatus. En ook, hoor je mij daar ooit over? Nope, want het concept bij mannen is dat ze ruw zijn en daarom hun haren gewoon kunnen laten groeien. Vrouwen zijn zo zacht dat zelfs hun lichaamshaar weigert te groeien. Gek toch? Iedereen die een bevalling heeft gezien weet dat dit onzin is. Ruwe kracht op het niveau van verschuivende aardplaten ontketent zich daar. Maar ook als we wel in onze zachtheid staan, zou het niet uit moeten maken. Rapunzel wist dat het omarmen van je haren de weg naar vrijheid is. Disney knew it all along.

delen
Tess Milne

Tess Milne (36) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (6) en Skye (4).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen