Te moe voor seks? Zo maak je het weer (ont)spannend

Body & Mind

Te moe voor seks? Zo maak je het weer (ont)spannend

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 september 2022 11:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra beeld Valentina Vos

Gepubliceerd op

29 september 2022 11:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra beeld Valentina Vos

Seks is heerlijk, een nacht lekker op tijd slapen ook. Verdwijnen je geile plannen regelmatig als sneeuw voor de zon zodra je hoofd het kussen raakt? Zo zorg je ervoor dat een potje rampetampen het ook af en toe wint van een potje snurken.

1. Ontspannen als een pro Ja, je bent druk. En met een hoofd vol takenlijsten is het lastig seksen. Dus misschien is als je net uit je werk komt en nog nahypert van die laatste meetings, niet het beste moment. Tuurlijk, je kan meteen door naar de volgende taken: boodschappen doen en koken. Of je schenkt jezelf even een glas wit of rood in, ademt diep in en uit en ontspant. Zul je zien dat de stap naar je overgeven aan intiem gestoei opeens een stuk makkelijker wordt. Lees ook: Knoop dit in je oren als je seks gaat hebben op reis

2. Geen moetje meer Is seks iets wat vaak ’s avonds voor het slapen gebeurt? En voelt het meer als een moetje, want moe? Doe het eens even helemaal anders: de wekker iets eerder voor een potje stomende ochtendseks bijvoorbeeld. En werk je allebei thuis, dan is een wipje in de pauze zo gemaakt. Zeker geil als je elkaar al voor die tijd in the mood weet te brengen met veelbetekenende blikken of appjes. En wil je toch vasthouden aan die avond? Wacht dan niet tot het moment dat je wilt gaan slapen. Vertrek een uurtje eerder naar de slaapkamer of ga eerst samen in bad. Val je ook nog eens heerlijk in slaap daarna.

3. Spreek het uit Goeie seks begint niet altijd met de kleren al uit. Een goed, écht gesprek en de tijd nemen voor elkaar werkt verbindend. En emotioneel intiem met elkaar zijn, wakkert ook het verlangen aan voor seksuele verbinding. En het is ook helemaal niet verkeerd je seksleven wat vaker op tafel te gooien. Onvervulde verlangens? Vind je elkaar nog steeds geil? Wat wil je dat de ander nog eens doet? Spreek het uit! Want van uitspreken komt uitleven als je begrijpt wat we bedoelen. 4. Lekker tongen Seks kan alles zijn wat jij wilt dat het is. Dat kan die vrijpartij met voorspel, penetratie, naspel en de hele rambam zijn. Het kan ook alleen orale seks zijn. Of: weer eens ouderwets uitgebreid tongen, elkaar masseren of elkaar heel bewust aanraken. Aandacht voor elkaar is het belangrijkste. Dus heb je geen zin in all the way, maar wel in een potje tongen zonder dat daarbij de kleren om je oren vliegen? Dan gá je toch gewoon lekker een potje tongen.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Geil als het voorspel al begint op een feestje'

5. Netflix 'zonder chill' Helemaal geen zin om je te verzetten tegen een poos(je) minder zin in seks? Lekker niet doen dan. Er is niet zoiets als een 'normaal gemiddelde', dat mag inmiddels hopelijk duidelijk zijn. Soms is de zin ver te zoeken en dat is ook helemaal prima. Avonden lekker in huispak op de bank met Netflix of Videoland op je scherm heb je ook nodig.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen