Tindertrauma: de Efteling-freak met zelfgesmeerd brood als lunch

Body & Mind

Tindertrauma: de Efteling-freak met zelfgesmeerd brood als lunch

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2024 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Belle ging op date met iemand die hun pretparkbezoek wel erg serieus nam.

Belle (28): 'Dieter was een knappe, Duitse verschijning waarmee ik matchte op Badoo. Zo dan, waar had ik deze swipe naar rechts aan verdiend? Over het antwoord op die vraag dacht ik niet lang na, ik was allang blij dat Dieter en ik een match waren. En ik werd nog veel blijer toen hij me vertelde dat hij op dit moment in Nederland was.

Dieter verbleef voor zijn werk een paar weken in Eindhoven, en zijn Nederlandse collega's hadden hem gezegd dat-ie dan écht de Efteling moest zien. Nou, daar was Dieter wel voor te porren, een dagje naar een attractiepark. En omdat ik in Brabant woon, vroeg hij mij mee. Best leuk, dacht ik, een dagje met mijn bloedknappe date naar de Efteling. Maar eigenlijk begon de eerste red flag al vrij vlot te wapperen. Dieter wilde er namelijk om stipt 10.00 uur, zodra het park openging, al zijn.

Lees ook: Tindertrauma: Yara's date bleek totaal geobsedeerd met vissen

Ergens vond ik zijn enthousiasme wel aandoenlijk, dus ik zocht er nog niet zoveel achter. Tot Dieter op die bewuste dag pal voor de ingang zijn rugzak openritste en er een uitgestippelde route uitviste. De beste man had een plattegrond gedownload en precies berekend wat de beste en efficiëntste route was om alle attracties mee te pakken. Ik dacht nog dat hij een grapje maakte, maar Dieter was bloedserieus. We hadden geen tijd te verliezen!

Met een rotgang vertrok Dieter naar de Fata Morgana voor het eerste ritje van de dag. We stonden nog niet met beide benen op de grond of we raceten alweer door naar de volgende attractie: de Piraña, een wildwaterbaan. Ik had niet per se zin in een nat pak al bij attractie Nummer zwei, maar Dieter stond erop. Want stel je toch eens voor dat de planning niet meer zou kloppen.

Dieter vloog het hele park door en rende van attractie naar attractie. Ik hobbelde maar wat achter hem aan. Het was hoogzomer, dus ik zweette me kapot van al deze inspanning. Bij elke minimale rij raakte Dieter geïrriteerd en keek-ie op zijn horloge om te zien of we nog wel op schema lagen. Hij wilde tussendoor – voor de beeldvorming: we zijn er van 10.00 tot 18.00 uur geweest – ook nergens zitten. Zelfs voor de lunch niet. Dieter at liever even snel iets uit het vuistje – we moesten dóór! Hij had zelfgesmeerde kleffe broodjes mee in een boterhamzakje, en ik mocht er ook één. Er zat salami op. En het was overduidelijk dat die al een uur of vijf lagen te broeien in zijn muffe rugzak. In de rij voor het Spookslot hebben we ze snel naarbinnen gepropt.

Een fatsoenlijk gesprek hebben Dieter en ik niet gevoerd, ik weet niet eens of hij broers of zussen heeft. Elke vorm van communicatie moest snel en tussen de bedrijven door. Toen we eindelijk de laatste achtbaan hadden gehad, was ik gesloopt. Dieter daarentegen was vooral opgelucht dat hij met z'n reet in elke attractie had gezeten. Na afloop wilde hij nog ergens wat eten, maar ik wilde vooral naar bed. Hij heeft me thuis afgezet, en ik rolde meteen mijn nest in. Daar heb ik de match op Badoo opgeheven. Ik liet Dieter weten dat ik geen behoefte had aan een vervolgdate en het hierbij wilde laten. Mocht er ooit nog iemand iets actiefs willen doen op een eerste date, dan sla ik over. Ik voel meer voor een rustig drankje doen op een terras. Daar hou je in ieder geval een fatsoenlijk gesprek en volle maag aan over.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen