Het staat in de sterren: kinderen met dít sterrenbeeld zijn het meest koppig van allemaal

Body & Mind

Het staat in de sterren: kinderen met dít sterrenbeeld zijn het meest koppig van allemaal

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

4 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Heb je je ooit afgevraagd waarom je ene kind zo ontzettend koppig is en de ander juist niet, terwijl ze precies dezelfde opvoeding krijgen? Wetenschappelijk bewezen is 't natuurlijk niet, maar leuk om te checken wel: heeft het sterrenbeeld van jouw koter er misschien iets mee van doen?

We tellen af van koppig naar koppigst, zit jouw kind ertussen?

Lees ook: Blijkbaar lezen we onze horoscoop altijd al verkeerd: dit is hoe je het wél wil doen

5. Ram (21 maart t/m 20 april) De ram is een geboren leider. Ze zijn dapper en fel, en geven de touwtjes niet graag uit handen. Deze kinderen zullen voor hun broer of zus bepalen welk spel er gespeeld gaat worden en wie welke rol zal hebben. Ze houden er helemaal niet van om dingen te moeten. Als jij ze vertelt dat ze naar bed moeten of hun groenten moeten opeten kun je een flinke pruillip verwachten.

4. Leeuw (23 juli t/m 22 augustus) De leeuw is de koning van de jungle, dus jouw leeuwenkind is de koning(in) van het huis. Hun mening is uitgesproken en ze zijn altijd érg aanwezig. De koppigheid van de leeuw komt van hun trots. Deze trots zullen ze kneiterhard beschermen, maar door hun charmes besef je dit pas achteraf. Hoe krijgt dat kind het toch voor elkaar om wéér een half uur later naar bed te mogen?

3. Schorpioen (23 oktober t/m 21 november) Schorpioenen staan bekend om hun sterke intuïtie. Ze vertrouwen daarom ook vooral op zichzelf, en als kleine schorpioentjes hebben ze al een duidelijke eigen wil. Ze hebben sterke principes en zijn goed in het observeren van anderen. Ook gaan ze een discussie niet snel uit de weg. Als je schorpioenenkinderen wil overtuigen van jouw mening zul je deze goed moeten onderbouwen voordat ze je serieus nemen. Dit zijn namelijk de kinderen die altijd de 'waarom' vraag stellen.

Lees ook: Gaat jouw dochter niet naar een clubje?

2. Steenbok (22 december t/m 19 januari) De steenbok doet eer aan zijn naam, het is een echte bergbeklimmer. Als deze kinderen eenmaal een plan hebben zal niets of niemand ze daarvan weerhouden. Het zijn echte doorzetters die zich graag vasthouden aan hun eigen regels. Probeer ze maar eens te overtuigen van die van jou, dat gaat niet meer. Nee, dit steenbokkenkind had vanochtend al besloten dat 'ie van de grote glijbaan af zal gaan. Daar moet jij maar mee dealen.

Tóch heeft steenbok niet nummer een gehaald. Dit is omdat ze over te halen zijn met hard bewijs. Het blijven perfectionisten. Als jij bewijst dat de grote glijbaan écht te eng is heb je ze overgehaald. Dat lukt bij nummer een niet.

1. Stier (21 april t/m 20 mei) Als je een stierenkind hebt is het geen verrassing dat dit sterrenbeeld op één staat. Deze kinderen hechten zich heel erg aan hun eigen comfort zone. Als jij ze hieruit haalt zullen ze alles doen om dit tegen te gaan. Ook zijn ze erg zelfstandig, waardoor ze liever op hun eigen gevoel afgaan dan dat ze luisteren naar de mening van een ander. Stierenkinderen vinden het vaak moeilijk om zich te verplaatsen in het standpunt van een ander, en zijn zelfs niet met goed bewijs over te halen.

De koppigheid maakt ze wél heel erg loyaal. Als ze je in hun hart hebben gesloten zullen ze voor je door het vuur gaan. Op hun eigen tempo, dat wel.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer Body & mind

Meer van deze auteur