Marinda besloot mannen af te zweren: 'Na het zoveelste bedrog dacht ik: het is klaar'

Body & Mind

Marinda besloot mannen af te zweren: 'Na het zoveelste bedrog dacht ik: het is klaar'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 maart 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

interviews Milou Deelen, fotografie Rafael Bergman

Gepubliceerd op

17 maart 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

interviews Milou Deelen, fotografie Rafael Bergman

Nadat ze wéér werd bedrogen, besloot Marinda Gerz mannen af te zweren. Ze vindt het nog steeds de beste keuze ooit.

Marinda (32): 'Ik ben een sterke, onafhankelijke vrouw. Ik leg vloeren, ik zet kledingkasten in elkaar, ik verwissel mijn eigen autobanden, maar ik wil heel graag een kind. Dat was de voornaamste reden waarom ik graag een relatie wilde – die vent hoefde niet per se.

Een jaar geleden dacht ik: ik ben te vaak gekwetst door mannen, het is klaar. Ik besloot single door het leven te gaan, ging op zoek naar een zaaddonor en wil alleenstaande moeder worden. Ik zit midden in dat proces en voel me sterker dan ooit. Vrienden en familie zeiden: 'Wijffie, weet je het wel zeker? Single mom zijn is zwaar.' Maar ze gaven me ook groot gelijk. Het afgelopen jaar zijn er in mijn omgeving elf gezinnen uit elkaar gegaan. Het zijn vechtscheidingen, vaak door overspel. De kinderen zijn meestal de dupe. Laat mij het maar vanaf het begin alleen doen, geen gezeik.

Lees ook: Chantal Janzen: 'Hij ging vreemd, maar ging ik bij hem weg? Nope.'

Tweeënhalf jaar geleden ontmoette ik mijn ex via Tinder. We waren vijf maanden samen toen hij plots zijn telefoon meenam als hij ging douchen. Ook lag zijn telefoon ineens altijd op zijn kop. Eerst zocht ik er niets achter, totdat ik na het douchen maandverband zag liggen. Hij zei dat zijn hond loops was, dat het maandverband voor haar was. Ik geloofde het. Twee weken later zag ik wenkbrauwpoeder liggen. Hij zei dat het van mij was, ik wist natuurlijk dat dat niet zo was. Sindsdien vertrouwde ik hem niet meer. Ik heb alles in de badkamer heel goed in me opgenomen, zodat ik het zeker zou merken als er ineens een ander product zou liggen.

Na drie weken vond ik een haarelastiek en een camouflagestick. Nou, we zijn niet van gister. Ik zei: vertel wie het is, of ik ga FBI spelen en ik kom erachter. Hij zei dat ik moeilijk deed, dat ik dingen zag die er niet waren. Ik kreeg steeds meer het vermoeden dat het om zijn beste vriendin ging, omdat hij telkens smoesjes verzon waarom we elkaar nog niet hadden ontmoet. Ik heb een mannelijk nepprofiel aangemaakt op Tinder, geswipet totdat ik haar tegenkwam en ben met haar aan de praat geraakt. Uiteindelijk vertelde ze dat ze al een tijdje een vaste bedpartner had: mijn ex. Ik was niet verdrietig, maar boos op mezelf. Ik had al vermoedens bij het wenkbrauwpoeder, waarom was ik niet eerder op mijn instinct afgegaan? Ik denk dat ik de rode vlaggen negeerde, omdat ik zo graag moeder wil worden.

Na nog een aantal slechte ervaringen met mannen dacht ik: fuck dit. Er bestaan vast goede mannen, maar degenen die ik uitkies, zijn allemaal kut. Hoe gek het ook klinkt, inmiddels ben ik de mannen die zijn vreemdgegaan stuk voor stuk dankbaar. Het heeft me sterker, onafhankelijker en wijzer gemaakt. Ik wil met respect behandeld worden en iedereen die dat niet doet, pleur ik uit mijn leven. Het afgelopen jaar heb ik veel berichten in mijn DM gehad, mannen die een gesprekje aanknopen. Ik noem ze hyena's, ze zijn zo gretig met z'n allen. Ik ga er niet op in. Misschien zaten er wel goeierikken tussen, maar ik geloof ze niet meer. Laat mij maar met mijn katten zijn. En hopelijk straks met een kindje.'

Ook Cherry en Michel, Koen, Klara en Martin werden bedrogen of gingen zelf vreemd, maar allemaal kwamen ze er sterker uit. Op hun eigen manier, samen of alleen.

Hoe? Dat lees je in &C's april-editie

4 ,99

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur