Tindertrauma: 'Tijdens de date vertelde hij dat hij zijn vrouw had vermoord'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Tijdens de date vertelde hij dat hij zijn vrouw had vermoord'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

9 juni 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

9 juni 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2024 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: de date van Shirley kwam net uit de gevangenis voor de moord op zijn vrouw.

Shirley (49): 'Twee jaar geleden leerde ik via Tinder een knappe man kennen, laten we hem voor het gemak even Louis noemen. Louis stond stond vrolijk lachend op de foto en had een goede introductie zonder spelfouten. Die mag door naar de volgende ronde, dacht ik. Toen we eenmaal aan de praat raakte, klikte het gelijk. Louis was aardig, charmant en had dezelfde muzieksmaak, dus al snel wisselden we nummers uit. Na tien dagen over en weer appen, besloten we op een zaterdagmiddag af te spreken. Lekker even lunchen op het terras, een prima date.

Lees ook: Tindertrauma: 'We gingen uiteten, maar hij had zelf al avondeten op'

Met kriebels in mijn buik stond ik voor de parkeergarage op Louis te wachten. Uit de gesprekken die we hadden gevoerd wist ik dat hij al een aantal jaar weduwnaar was en twee kinderen had. Wat knap, dacht ik nog. Twee kinderen in je eentje opvoeden is niet niks. Louis woonde op dit moment bij zijn broer, maar hoe dat kwam zou hij me tijdens de date uitleggen. Het was een gevoelige kwestie waarbij ik misschien wel een zakdoekje nodig had. Ach, iedereen heeft zo zijn verhaal. Ik zocht er niet te veel achter. Tot nu toe had ik nog geen red flags opgemerkt, dus het zou vast wel goed zitten.

Toen Louis aan kwam fietsen, voelde ik vlinders in mijn buik. Wat een leuke man. We streken neer op een terrasje en bestelden wat te eten. De zon scheen, er kwam iemand voorbij die muziek maakte.. Kortom: het voelde als het begin van de perfecte date. Op het terras kletsten Louis en ik over ons verleden. Hij vertelde dat hij tien jaar geleden in een andere stad woonde en twee maanden geleden bij zijn broer was ingetrokken. Daarna volgde de vraag of ik wilde weten waar hij in de tussentijd had gewoond. Ja, dat wilde ik best weten. 'Ik heb in de gevangenis gezeten, omdat ik iets heel doms heb gedaan,' vertelde Louis. Ik schrok me rot. Ik dacht dat hij Nijmegen of weet ik veel wat voor stad ging zeggen.

Ik luister veel true crime-podcasts, dus legde gelijk de link met de dood van zijn vrouw. 'Shir, doe niet zo gek,' sprak ik mezelf streng toe. Tot hij ineens vertelde dat hij tien jaar vast had gezeten voor de dood op zijn vrouw. Hij was pas twee maanden vrij en had zelfs een enkelband onder zijn broekspijp. Ik wist niet wat ik hoorde en schrok mezelf kapot. Ik kreeg echt even kortsluiting in mijn hoofd. Moest ik weglopen of blijven zitten? Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Ik vond het cru om zomaar weg te lopen en had immers nog een broodje carpaccio voor mijn neus staan. Mijn moeder is al jaren geleden overleden, maar ik hoorde gelijk haar stem in mijn hoofd: 'Shirley, heb je jezelf weer in de nesten gewerkt?'

Louis en ik hebben nog een klein uurtje op het terras gezeten samen. Ik heb niet gevraagd naar hoe hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht, maar we hadden het wel over de band met zijn kinderen en zijn tijd in de gevangenis. Daarna zijn we allebei naar huis gegaan. Thuis was ik in shock, ik heb het een week lang aan niemand durven vertellen. Ik heb Louis dezelfde dag nog een berichtje gestuurd. Ik waardeerde zijn eerlijkheid en gunde hem het beste, maar een relatie zat er voor mij niet in. Gelukkig begreep Louis dat.

Tinder heb ik destijds gelijk van mijn telefoon afgegooid. Vorige week heb ik het toevallig weer erop gezet. Het heeft even geduurd, maar na deze gebeurtenis ben ik weer klaar om te daten.

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind