Tindertrauma: 'Hij bood aan om te betalen, maar was vervolgens de hele avond pissig'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Hij bood aan om te betalen, maar was vervolgens de hele avond pissig'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: de date van Giada bood aan om te betalen, maar had achteraf spijt.

Giada (29): 'Boaz ken ik van de middelbare school en tijdens het uitgaan hadden we een paar keer met elkaar gezoend. Toen we vier jaar geleden ook nog eens een match waren op Tinder besloten we om op een date te gaan. De eerste keer zei Boaz vlak van tevoren af, waardoor ik er eigenlijk geen zin meer in had. Hij smeekte om een herkansing en zei dat hij mij heel graag wilde trakteren op een avondje bioscoop. Er draaide een veelbelovende horrorfilm, iets waar we allebei gek op zijn. Ik gaf toe en een week later spraken we op zaterdagavond af bij de bioscoop in onze stad.

Al kletsend liepen we naar de kassa waar Boaz twee kaartjes bestelde. Toen de caissière vroeg of we normale kaartjes of loveseats wilden waar een drankje en snacks bij inbegrepen zit, keek mijn date mij vragend aan. Ik haalde mijn schouders op en zei dat het me niks uitmaakte. Hij trakteerde immers. Toch wilde Boaz dat ik koos, dus ik stelde voor om de loveseats te nemen. Dat had ik blijkbaar beter niet kunnen doen, want hierna ging de date bergafwaarts.

Ineens werd Boaz heel stil. Gelijk had ik het idee dat het iets met het betalen te maken had. Maar waarom? Hij had toch zelf aangeboden om te trakteren? Het was ook niet zo dat hij blut was, want hij had een goede baan binnen het bedrijf van zijn moeder. Bij de bar bestelde ik een biertje en een bak popcorn, hij alleen een flesje water. Vreemd, want een hapje en drankje was gewoon inbegrepen. Boaz zei dat hij geen honger had. Alleen een flesje water was prima.

Tijdens de film heeft Boaz niks meer gezegd of überhaupt mijn kant opgekeken. Hij bood aan om mee naar mijn huis te fietsen, maar ik heb vriendelijk bedankt. Ik had echt geen zin in zo'n doodstille fietstocht samen. Drie dagen later appte Boaz verrassend genoeg of ik zin had in een vervolgdate. Zonder er te veel woorden aan vuil te maken heb ik gezegd dat ik daar geen zin in had.

Zo'n vier maanden later kwam ik Boaz nog een keer tegen tijdens het uitgaan. Met wat drankjes achter mijn kiezen vroeg ik hem waarom hij zo chagrijnig was tijdens de date. Schoorvoetend gaf hij toe dat hij aan het sparen was voor een Gucci-rugzak en liever niet te veel geld uitgaf. Je kan je misschien voorstellen dat ik het gesprek zo snel mogelijk had afgekapt, want toen ik dat hoorde kon ik mijn lach bijna niet inhouden.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen