Iedereen een goed gebit: waarom inclusieve mondzorg broodnodig is

Body & Mind

Iedereen een goed gebit: waarom inclusieve mondzorg broodnodig is

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

bron en beeld Oral B

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

bron en beeld Oral B

Poets, flos, repeat! Twee keer per dag je tanden poetsen, flossen als een pro en om de zoveel tijd een tandartsbezoekje plannen. De meesten kunnen dit riedeltje inmiddels dromen, maar dat is niet voor iedereen zo. Daarom roept Oral-B op om de boel een tikkie inclusiever te maken. Kijk, zo zien we het graag.

Nederlanders hebben het maar goed, toch? Tandarts om de hoek, keuze uit tientallen tandenborstels bij de drogist en als we ons niet aan ons flosritueel houden, krijgen we een strenge blik van de mondhygiënist.

Maar wist je dat bijna de helft van de mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking niet heeft geleerd om goed voor hun mond te zorgen? Hierdoor voelt slechts een vijfde zich gemotiveerd om de boel goed bij te houden en heeft 35 procent last van tandartsangst. Dat zijn een hoop mensen, dus het is tijd om daar eens verandering in te brengen.

And you get a smile Dit is waar Oral-B om de hoek komt kijken, niet alleen ’s werelds meest door tandartsen aanbevolen merk voor tandenborstels, maar ook het merk dat bij iedereen een stralende glimlach op het gezicht wil toveren. Samen met de International Association for Disability and Oral Health (iADH) zijn ze klaar om de mondzorg inclusiever en toegankelijker dan ooit te maken.

Hoe ze dat willen bereiken? We hebben het effe voor je op een rij gezet:

  • Educatie voor tandartsen (je bent immers nooit uitgeleerd, zelfs niet als je een oude rot in het vak bent).

  • Meer informatie voor mensen met zichtbare en onzichtbare beperkingen, verzorgers en iedereen daartussenin (wel zo makkelijk).

  • Toegankelijke verpakkingen en productaccessoires (want zeg nou zelf: niemand heeft tijd voor ingewikkeld gedoe).

Kortom, het is tijd voor actie. Laten we onze tanden erin zetten en samen een tandheelkundige revolutie in gang zetten waarin een stralende en gezonde glimlach voor iedereen binnen handbereik is.

Kijk voor meer informatie op oralb.nl

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind