Caroline ziet dagelijks vrouwen die in menstruatiearmoede leven: 'Je bent niet de enige'

Body & Mind

Caroline ziet dagelijks vrouwen die in menstruatiearmoede leven: 'Je bent niet de enige'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

17 februari 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

17 februari 2022 om 18:00

Caroline ziet dagelijks vrouwen die in menstruatiearmoede leven: 'Je bent niet de enige' - &C x Always

Caroline ziet dagelijks vrouwen die in menstruatiearmoede leven: 'Je bent niet de enige' - &C x Always

Je bent op werk, in de speeltuin of op het hockeyveld en o jee: je voelt opeens dat je ongesteld wordt. Iedereen die menstrueert zal het gevoel herkennen – je zou wel door de grond willen zakken. Wat het nog vervelender maakt? Als je geen geld hebt om tampons of maandverband te kopen en doorlekken maandelijkse kost is.

Caroline werkt bij de voedselbank in Arnhem en ziet helaas veel dames – van alle leeftijden – die leven in menstruatiearmoede. Ze hebben geen geld voor de dagelijkse boodschappen, laat staan voor tampons en maandverband. En daar schamen ze zich vaak zeer voor.

Je bent niet alleen Toch roept Caroline deze vrouwen op zich te melden bij hulpverleners. Want écht: ze kunnen geholpen worden en staan bovendien niet alleen. Caroline: ‘De drempel om die stap te zetten is in eerste instantie best hoog. En dat begrijp ik, want dan geef je toe: ik heb niet genoeg geld om voor mezelf of voor mijn gezin te zorgen. Maar als je die stap eenmaal gezet hebt, gaat die gêne er op een gegeven moment ook weer vanaf en is het heel fijn om te zien dat je niet de enige bent.’

Niet naar school Dat is nog zacht uitgedrukt: de groep is inmiddels heel groot. En niet alleen onder volwassenen, ook onder jonge meiden is menstruatiearmoede een groot probleem. 1 op de 12 meiden heeft vanwege geldgebrek geen toegang tot menstruatieproducten. 53.000 meisjes kunnen soms niet naar school wanneer ze ongesteld zijn.

Stop menstruatiearmoede Always zet zich in om dit probleem te bestrijden, onder andere door menstruatieproducten te leveren aan voedselbanken, elke maand weer. En koop je tot 12 maart een pak Always bij Kruidvat, dan doneert Always een product aan Voedselbanken Nederland en aan Nationaal Fonds Kinderhulp, zodat meisjes en jonge vrouwen toegang krijgen tot gratis menstruatieproducten. Samen stoppen we menstruatiearmoede.

Dit is een samenwerking met Always.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio