Een andere sociale batterij dan je partner? Geen probleem met deze 5 tips

Body & Mind

Een andere sociale batterij dan je partner? Geen probleem met deze 5 tips

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 oktober 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

22 oktober 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam

Heb je net je entree gemaakt op een fuif, merk je dat je partner alweer naar huis moet om de sociale batterij op te laden. Of andersom: je geliefde is volop aan het socializen, terwijl jij het liefst onder tien dekens make-uploos op de bank zou willen liggen. Hoe ga je ermee om als je sociale batterij van elkaar verschilt?

Leuk hoor, een druk sociaal leven, maar soms ben je het helemaal beu. Dat je weer iets op de planning hebt staan en eigenlijk alleen kan denken: jezus, wéér een avond sociaal doen. Helemaal prima, dan is je sociale batterij gewoon leeg en is het het beste om helemaal nada te doen. Is alleen een beetje lastig als je partner een heel andere sociale batterij heeft. Waar hij/zij zo een hele maand vol kan plannen met etentjes, dubbeldates en verjaardagen, moet jij een week bijkomen van één avondje borrelen. Of natuurlijk de andere kant op, als jij de onuitputtende sociale vlinder bent en je liefje liever regelmatig een winterslaap houdt. Hoe dan ook: zo kan je in een relatie omgaan met verschillende sociale batterijen.  Lees ook: Wil je weten: zo zie je hoe vaak een BeReal-foto opnieuw is gemaakt 1. Pindakaas Ga je samen naar een feest of event? Spreek van tevoren een wachtwoord af. Als een van de twee het niet meer ziet zitten, zeg je bijvoorbeeld 'pindakaas'. Dit is het teken dat je je strategie wil bespreken. En dan kan je kiezen: nog even blijven, allebei naar huis, een van de twee naar huis, noem maar op. Doe iets waar je je allebei chill bij voelt, en je missie is geslaagd.  2. Datenight  Allebei aan je trekken komen? Kies om de beurt wat je doet in het weekend. Zo kan jij de ene avond die dubbeldate organiseren, terwijl je lief de volgende avond een avondje bankhangen plant. Zo is er volkomen evenwicht en is iedereen blij.  3. De tijd dringt Als je twijfelt over de levensduur van jouw of je partners sociale batterij voordat je ergens heen gaat, kan je altijd alvast plannen wanneer je hem peert. Als vandaag een uurtje op de verjaardag van tante Geertruida voor jou al meer dan genoeg is, kun je dat gewoon van tevoren aangeven. Heb je net genoeg tijd om allebei een stukkie taart te verorberen en daarna de biezen te pakken.  4. Apart samen De sociale batterij kan zo leeg zijn, dat zelf iets met z'n tweeën doen er niet in zit. Maar aan de andere kant wil je wel tijd doorbrengen met de ander. Over wispelturig gesproken. Dan is het een idee om samen iets apart te doen. Hiermee bedoelen we iets doen met elkaar zonder dat je samen iets hoeft te doen. Denk aan allebei een boek lezen, serie kijken, puzzelen of wandelen. Geniet je van elkaars gezelschap zonder dat die batterij nog meer klappen op moet vangen. En zo kan je hem gelijk opladen. Multitasken much. Lees ook: Rozen verwelken, bloemen vergaan, maar met deze tips blijft alles iets langer staan 5. Gewoon alleen Wil je partner heel graag iets sociaals doen, maar voel je van tevoren al dat er geen enkel procent in die batterij zit en je uiteindelijk aan tafel zal zitten als een monnik die een zwijgeed heeft afgelegd? Dan kan je er altijd gewoon voor kiezen om thuis te blijven. Tja, soms is het zo simpel. Ga jij maar sociaal doen, ik blijf lekker in m'n holletje. En als je uiteindelijk toch nog zin hebt om je gezicht te laten zien, kom je gewoon wat later. Heerlijk vrijblijvend.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.