Body & Mind
Girls in Charge: de meiden bouwen hun eigen droomhuizen (met LEGO)
Gepubliceerd op
18 oktober 2021 om 07:00
Gepubliceerd op
18 oktober 2021 om 07:00
Who run the world? Girls. Samen met LEGO ontwikkelde &C de videoserie Girls in Charge, waarin presentatrice Viviënne van den Assem met zes meiden in gesprek gaat over hoe zij de toekomst zien. De meiden zijn klaar voor de wereld, maar is de wereld klaar voor hen?
De jongens tegen de meiden? Nou, hier zijn de girls in elk geval in charge. Ze bouwen met LEGO aan hun toekomst en zijn steengoed. Hoe zien zij later voor zich? Vivienne van den Assem gaat met ze om tafel en vraagt de meiden het hemd van het lijf. De opdracht luidt deze keer: bouw je eigen droomhuis. En dat doe je natuurlijk het beste met een flinke lading LEGO.
Creatieve droomhuizen Terwijl de meiden volop doorbouwen aan hun LEGO creaties, is Vivienne vooral benieuwd wat er eigenlijk allemaal te vinden is in de droomhuizen van de dames. En nee, het zijn zeker geen standaard bouwwerken. Zo is in Djennahs huis, naast een slaap-, bad-, en woonkamer, een heuze slijmkamer te vinden. Mega handig natuurlijk als je een liefhebber bent van dit kleurige goedje. Jesslyn denkt vooral aan de dieren om haar heen, want die hebben al het recht om 'lekker hun gang te gaan'. Waar ze de mensen dan laat? In een huis onder de grond natuurlijk. En robots, die mogen ook niet ontbreken in de toekomstige huizen van de dames. Want: handig voor vervelende schoonmaakklusjes of het rondbrengen van ijsjes bijvoorbeeld.
Veel voordelen Hoewel deze meiden veel plezier beleven aan het spelen met LEGO, blijkt uit recent onderzoek* dat veel mensen LEGO nog altijd zien als jongensspeelgoed. Maar liefst 76 procent van de ouders stimuleert hun zoon om met LEGO te spelen, terwijl dochters maar door 24 procent van de ouders aangespoord worden om de speelgoedblokjes erbij te pakken. Hartstikke zonde. LEGO kan namelijk spelenderwijs creativiteit, probleemoplossend vermogen en out-of-the-box denken ontwikkelen, ongeacht je gender.
Weg met genderhokjes Maar niet alleen LEGO wordt vaak gelinkt aan jongens. Zo blijkt uit hetzelfde onderzoek dat ouders zich bij beroepen als een wetenschapper of een atleet, haast zes keer zo vaak een man voorstellen (85% vs 15%). Daarnaast worden meisjes bijna vijf keer vaker dan jongens aangemoedigd om te dansen (81% vs 19%) of verkleedspelletjes (83% vs 17%) te doen, terwijl jongens worden aangespoord om te sporten. Volgens LEGO is het daarom hard nodig om ouderwetse stereotypen eens flink te doorbreken. Want: als je deze jonge meiden aanmoedigt om creatief te zijn, kunnen ze heel wat teweeg brengen in de wereld. Meiden, hoog tijd om die LEGO blokken erbij te pakken en aan je eigen toekomst te bouwen.
**Dit is een samenwerking met LEGO.
***Onderzoek door het Geena Davis Institute en de LEGO Groep. Bijna 7.000 ouders en kinderen tussen de 6-14 jaar werden ondervraagd. Naar aanleiding van deze resultaten lanceerde LEGO de campagne 'Ready for Girls' op International Day of the Girl. Meer weten? Kijk [_hier](https://bit.ly/3mI3ckn)!
delen
the brandstudio
@andcgram&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.