Girls in Charge: check deze videoserie met Viviënne van den Assem

Body & Mind

Girls in Charge: check deze videoserie met Viviënne van den Assem

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

13 oktober 2021 om 12:00

Gepubliceerd op

13 oktober 2021 om 12:00

Who run the world? Girls. Samen met LEGO ontwikkelde &C de videoserie Girls in Charge, waarin presentatrice Viviënne van den Assem met zes meiden in gesprek gaat over hoe zij de toekomst zien. De meiden zijn klaar voor de wereld, maar is de wereld klaar voor hen?

De jongens tegen de meiden? Nou, hier zijn de girls in elk geval in charge. Ze bouwen met LEGO aan hun toekomst en zijn steengoed. Hoe zien zij later voor zich? Vivienne van den Assem gaat met ze om tafel en vraagt de powergirls het hemd van het lijf. In deze aflevering staat hun droombaan centraal.  

Brandweervrouw De belangrijkste baan in de wereld? 'Juf!' zegt Rae. 'En Olympisch hockeykampioen.' Want ja, die medaille om je nek is goud waard. 'Ik wil trots kunnen zijn op mezelf,' aldus Rae. Jesslynn vindt een brandweerman heel belangrijk. 'Als je huis opgaat in vlammen dan is de brandweer onmisbaar.' En hé, toevallig, de vader van Jaylinn heeft als brandweerman gewerkt. 'Je moet vooral dapper zijn,' zegt Jaylinn.  

Later als ik groot ben Brandweerman? Zijn er dan ook brandweervrouwen, wil Viviënne weten. Tuurlijk, je kunt worden wat je wil. In een tijd waar inclusiviteit de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn, zouden er geen verschillen tussen jongens en meisjes moeten zijn. Gelijke behandeling, gelijke kansen. Zouden ja, want recent onderzoek* onder 7.000 ouders en kinderen tussen de 6-14 jaar wijst uit dat jongens en meiden nog niet als gelijke worden gezien. Een atleet (85% versus 15%) is in de ogen van de ouders vaker een man dan een vrouw. En een ingenieur? 89% van de ouders denkt aan een man en 11% aan een vrouw.  

Typisch j/m Nog iets wat eruit springt in het onderzoek: LEGO wordt nog altijd als jongensspeelgoed gezien. Driekwart van de ouders moedigt hun zoon aan met LEGO te spelen tegenover een kwart hun dochter. Een behoorlijk verschil. En dat terwijl iedereen met LEGO spelenderwijs creativiteit, probleemoplossend vermogen en out-of-the-box denken kan ontwikkelen. Ook worden meisjes bijna vijf keer meer dan jongens aangemoedigd om te dansen (81% vs 19%) of verkleedspelletjes te doen (83% vs 17%). Jongens worden juist meer gestimuleerd om te sporten. Terwijl 82% van de meiden het geen probleem vindt als jongens aan ballet doen of meiden voetballen.  

Bouwstenen LEGO is voor iedereen. De powergirls beelden met LEGO DOTS hun beroep uit en vertellen hoe ze 'dat werk' later voor zich zien. Jaylinn bijvoorbeeld wil in het laboratorium werken om bloedonderzoek te doen en Djenna gaat voor een eigen bedrijf, mét personeel. Want, zegt ze: 'Ik wil dingen zelf kunnen bepalen.' Noortje weet precies wat haar doel is als juf: 'Kinderen slimmer maken.' Een mooie gedachte. Net als de visie van Rae, die haar verdiende geld met de wereld wil delen. Dit is bouwen aan de toekomst 2.0.  

Dit is een samenwerking met LEGO.

*Onderzoek door het Geena Davis Institute en de LEGO Groep. Naar aanleiding van deze resultaten lanceert LEGO de campagne 'Ready for Girls' op International Day of the Girl. Bijna 7.000 ouders en kinderen tussen de 6-14 jaar werden ondervraagd. Meer weten? Kijk hier!

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio