Body & Mind
Valsspelen in je carrière? Met deze 9 (redelijk toxic) hacks zou het moeten lukken
Gepubliceerd op
29 februari 2024 om 12:00
Bron / Fotografie
beeld Tom ten Seldam
Gepubliceerd op
29 februari 2024 om 12:00
Bron / Fotografie
beeld Tom ten Seldam
Je carrière een boost geven? Dan moet je hard werken, hard werken en nog eens hard werken. Tenminste, dat is wat ons altijd is geleerd. Maar: klopt dat eigenlijk wel? Wat we wel zeker weten, is dat career cheat codes viral gaan.
En dus droppen we een paar van de valsspeelcodes die rondgaan op het wereldwijde web. Kijk maar effe wat je ermee doet. Wij zijn in ieder geval niet aansprakelijk.
1. Als je het kan googlen, dan moet je het niet vragen Ja ja, er bestaan geen domme vragen, maar wil je vlot en zelfstandig uit de hoek komen is het niet onverstandig om eerst eens goed na te gaan of je vraag echt nodig is. Scheelt je weer een geïrriteerde reactie terug á la 'eh, dat vind je gewoon daar en daar'. 2. Leer de namen van kinderen en huisdieren van collega's uit je hoofd Vooral van toepassing als je veel thuis werkt. Dan kun je er af en toe even een 'hey, hoe gaat het eigenlijk met..?' tussendoor gooien en lijk je de betrokken collega. Iedereen mag de betrokken collega. Lees ook: Dit is een geld(ige) reden om nooit miljardair te worden 3. Maak je werk nooit te snel af Je lijkt er misschien wel heel gemotiveerd door, maar het internet lijkt het eens over een gouden regel: hard work only leads to more hard work. Beter kun je op je grenzen blijven letten en op de juiste momenten pieken. 4. Vul je agenda met nepmeetings of werkblokken We zeiden het toch: sommigen zijn redelijk toxic. Wil je de indruk wekken dat je retedruk bent? Knal er dan gewoon wat extra meetings in. Zorg alleen dat niemand erachter komt, want dat wordt een hele ongemakkelijke bedoeling. 5. Heb altijd sollicatiegesprekken Ook als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan en óók als de baan waarvoor je solliciteert je totaal niet interesseert. Solliciteren is een vaardigheid en vaardigheden kun je trainen. Tegen de tijd dat de perfecte kans zich voordoet, ben jij een deskundige. 6. Wees een LinkedIn-stalker En voeg mensen toe die werken bij de bedrijven waar jij ook ooit zou willen werken, ook al ken je ze helemaal niet. Dit werkt namelijk weer in je voordeel als recruiters hun slag slaan. Als jij op zoek gaan naar een nieuwe kandidaat, popt jouw naam sneller op. 7. Heb een nepassistent Nog eentje in de categorie toxic, maar hey, whatever floats your boat. Het hebben van een nepassistent, of eigenlijk gewoon een extra mailadres met een andere naam dat je zelf beheert, laat je in ieder geval wel nog professioneler lijken. Maar of je 'm moet doortrekken naar de telefoon opnemen met een hogere stem, doen alsof je jezelf roept en de hoorn vervolgens weer op moet pakken met je eigen stem? Dat betwijfelen we. Er zijn grenzen. Lees ook: Slapend rijk: 'Ik verdien 20.000 euro per maand en daar hoef ik niets voor te doen' 8. Sleep er cursussen en certificaten uit Ook al zijn ze niet direct nuttig voor je huidige werk, zet toch in op extra leren en jezelf ontwikkelen. Je werkgever betaalt en jij wordt zelf alleen maar waardevoller. Ka-ching.
9. Vergelijk jezelf met minder getalenteerde, maar succesvollere mensen Over het algemeen is jezelf met anderen vergelijken niet het allerbeste advies, maar in dit geval kan het je zomaar van je imposter syndrome af helpen. Twijfel jij ontzettend aan jezelf? Kijk dan eens naar wat profielen van mensen die veel lekkerder gaan dan jij, maar niet per se veel meer talent hebben. Als zij het kunnen, dan kan jij het al helemaal.
delen
Redactie
@andcgramDe &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.