Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat doet vitamine C voor je huid?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat doet vitamine C voor je huid?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

30 september 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beauty vragen. Met deze week:

'Hi Xana, ik lees vaak dat vitamine c erg belangrijk is voor de huid. Maar wat doet vitamine c nou precies en welke producten raad jij aan?' - Monique

Hi Monique, vitamine c is écht een aanbevolen antioxidant die een heleboel voordelen biedt voor de huid. Ook ik gebruik het dagelijks in mijn skincare routine. Voor mijn oneffenheden doet dit echt wonderen. Ik heb zelf de Vitamin Cream Mask van Dermaviduals gekregen van mijn huidspecialist. En ja, hier zweer ik echt bij. Het maakt mijn huid stralender dan ooit en egaliseert mijn huidtoon. Dus ga je naar een huidspecialist, vraag effe naar dit product. Vitamine C is op dit moment een van de meest gevraagde ingrediënten in huidverzorging. Maar hoe werkt het precies op de huid? Zijn de helderdere, gladdere resultaten te danken aan dezelfde krachtige antioxidant die te vinden is in het sinaasappelsap dat je drinkt als je verkouden bent? Lees gauw verder.

Wat is vitamine c? Vitamine c is een krachtig antioxidant die de huid kan helpen neutraliseren. Door deze eigenschap helpt vitamine het regeneratieproces van de huid. Hierdoor kan je lichaam beschadigde huidcellen herstellen. Met andere woorden, antioxidanten helpen ons lichaam en huidcellen gezond te houden.

Reinig je gezicht met deze toner en maak het af met een Vitamine C serum.

Uitverkocht
Gezichtsverzorging Toner 'Vitamin-C Tonic'
23 ,50

Hoe het werkt Uit onderzoek gedaan door het Mount Sinai Hospital blijkt dat vitamine c nog meer voordelen heeft. Het werkt niet alleen herstellend, het versnelt ook de productie van collageen en elastine. Dit komt door de hoge zuurtegraad. Vitamine c kan dus helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Ten slotte remt het de melanine productie af. Hierdoor zeg je dag tegen huidverkleuringen als pigmentvlekken en hyperpigmentatie. Ik zou zeggen: deze parel verdient een plekje in je beauty-case. Daarom mijn favoriete vitamine c serums op een rij.

Shop vitamine c serums

1. Biolumin-c serum € 95 Dermalogica

Dermalogica Serum

SHOP NU 2. C15 Super Booster serum € 56 Paula's Choice

Paula's Choice Vitamine C Serum

SHOP NU

Ben jij ook benieuwd of nieuwsgierig naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Ontdek deze parels