Vraag het Beauty Editor Xana: 'Waarom zijn handen in de herfst zo droog en hoe los je 't op?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Waarom zijn handen in de herfst zo droog en hoe los je 't op?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

11 november 2022 12:00

Gepubliceerd op

11 november 2022 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: droge handen.

'Hi Xana, waarom zijn onze handen in de herfst zo droog en hoe los je 't op?' - Emma

Hi Emma, thanks voor je vraag! Ik ben deze vraag al vaker tegengekomen, en dat begrijp ik heel goed. Zelf heb ik namelijk ook altijd erg veel last van droge handen tijdens de herfst en winter. Ik zal wat meer vertellen hierover.

Waarom hebben we droge handen in de herfst? In de zomer is de lucht warmer en vochtiger, waardoor je huid gehydrateerd blijft. Nu, tijdens de koudere maanden, is de lucht koeler. Je vochtigheidsgraad daalt hierdoor. Je verliest dan heel snel je natuurlijke hydratatie waardoor je een droge huid krijgt. Verder is het heen en weer hoppen tussen een warm huis en koude buitenlucht funest voor je huid. Niet alleen de buitenlucht is droog, de lucht thuis is ook droog. Hierdoor droogt je huid ook weer sneller uit. Ook is een warme douche belastend. Heet water verwijdert veel van de natuurlijke oliën. Dit zorgt weer voor een droge, jeukende huid. Maar don't worry, we hebben hier dé tip.

De beste remedie Om uitgedroogde handen te behandelen moet je die dorstige handen vochtig houden. Deskundigen wijzen ons erop: alleen water drinken is niet genoeg. Dermatoloog Amy Wechsler laat weten dat handcrème super belangrijk is. Maar dat mensen vaak vergeten dit meerder keren per dag te smeren. Eén keer per dag een vochtinbrengende crème aanbrengen is niet voldoende. Daarmee blijven je handen maar vijf minuten vochtig. Hoe vaak dan wel, vraag je je zeker af. Vijf of zes keer per dag smeren is key. Om dat doel te bereiken moet je – simpelweg – tubes op verschillende plekken bewaren. Bewaar niet alleen een grote pot in de badkamer, maar pleur ook kleinere varianten in je handtas, sporttas en leg er een op je bureau. En vergeet deze crème niet te smeren op je nagels en nagelriemen.

Shop mijn 3 favoriete handcrèmes

1. Resurrection Aromatique Hand Balm € 29 Aesop

Handcreme Aesop

SHOP NU

2. Dit is mijn go-to handcrème tegen droge handen in de herfst

Lichaamsverzorging Handcrème 'Vanilla'
6 ,95

3. Midnight Encore Hand Cream € 5 & Other Stories

Handcreme & Other Stories

SHOP NU Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop onze lichaamsproducten

Heerlijker dan Janzen kannie!